ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Разбери кой празнува днес!

Днес някои православни християни имат имен ден

На 24 януари се почита паметта на Преподобна Ксения Римлянка и Преподобни Филон, епископ Колпастийски. Днес имен ден имат всички с имената Аксения, Аксиния, Ксения, Оксана.

Ксения Римлянка е родена с името Евсевия, което значи благочестива и това отговаря изцяло на нейната религиозна същност. Тя произхожда от знатен аристократичен род и когато станала девойка, родителите и я сгодили за римски сенатор. Младото момиче обаче имало съвсем други планове за своя живот. Евсевия избягва от своята сватба и се посвещава изцяло на любовта си към Иисус Христос, каквото било желанието и от малка.

На 24 януари се почита Преподобна Ксения Римлянка

Девойката заминава с две от своите другарки от детството за Александрия и от там се прехвърлили към малко островче. Там трите се посветили изцяло на Христовата вяра, а за да не я намери семейството и, Евсевия сменила името си на Ксения. По-късно Римлянка става дякониса, а проповедите и са мехлем за душата на мнозина от народа. След смъртта и, Православната църква я обявява за светица. До ден днешен паметта и бива почитана на датата, на която се счита, че е умряла – 24 януари. Това е историята на поредната християнка, отдала целия си живот на вярата.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!


ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Разбери кой празнува днес!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *