кражба на кучета

Вижте как се краде куче за откуп! /ВИДЕО/

Банди безсъвестни хора развиват срамен бизнес, като отвличат домашни любимци и искат откуп, за да ги върнат на стопаните им.

Отвличанията на кучета зачестяват, алармират патили в социалните мрежи. Във Фейсбук дори се структурира група, която се опитва да разкрие следи на злосторници и да съдейства за разобличаването им. Най-много подобни случаи имало в София, Пловдив и Варна. Крадците следят собствениците на елитни екземпляри от скъпи породи, проучват обичайните им маршрути и инсценират ситуации за отвличане на вниманието. В бъркотията кучето изчезва, а отчаяният собственик започва да пуска обяви и да разлепва листовки за издирване. Ден-два след събитието крадците се обаждат и назовават сумата, която трябва да получат. Обикновено разиграват варианта “случайно го намерих”.

Коментарите за подобни случки варират от безразличие до критика, че държавата не може да се справи с отвличанията на хора – какво остава за едно куче! Именно на подобно мислене залагат и бандите, за да останат постъпките им ненаказани. От собствениците на малки породи и кученца без родословие обикновено се искат по петдесетина лева откуп, пише standartnews. В по-специални случаи сумата нараства до 200 и повече лева.

Има кучешки истории, при които е ясно, че става дума за директна кражба, но очевидно липсва ресурс за париране на мръсните занимания. БЛИЦ обръща внимание на клип в You Tube, в който запис от охранителна камера показва как се краде куче. Двойка здрави мъже се мотаят известно време пред дома на жертвата, в подходящия момент извеждат животното и го натикват в багажника на чакащата кола. Тъй като номерата на колата не се виждат, полицията отказва съдействие.
Марта Савова

За Марта Савова

Прочети още

Съхранение на кърма

Съхраняване на кърма. Колко време трябва да продължи кърменето?

Как се извършва правилно съхранение на кърма (във фризера)? Колко дълго време трябва да се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *