Пътник засне как мълния поразява Еърбъс, малко преди да се приземи

За седмица това е втори самолет, поразен от мълния над Турция. Самолетът със 114 пътници на борда се е приземил успешно с горящ двигател, а пасажерите се отървали с уплаха, съобщават турски медии. Еърбъс на „Търкиш еърлайнс“ е изпълнявал редовен вътрешен полет по Истанбул-Измир, когато е бил поразен от разряд на атмосферно електричество. Мълнията е попаднала в десния двигател на машината и предизвикала пожар, който започнал да се разраства. Късметът е бил на страната на пътниците, защото в същия момент самолетът се снижавал за кацане към летище „Аднан Мендерес” в Измир.

Мълния подпали Еърбъс

Мълния подпали Еърбъс

Екипажът запазил самообладание и въпреки пожара в повредената турбина, продължил с един двигател да изпълнява полета. Самолетът представлявал страховита гледка от земята, разказват в мрежата очевидци, които не пропуснали да заснемат случващата се трагедия. На фона на нощното небе ревът на двигателите, огромното огнено кълбо на мястото на двигателя и огнения шлейф от изтичащото гориво изглеждали кошмарно и апокалиптично.

Същинският кошмар бил в душите на пасажерите в самолета. Един от пътниците проявил самообладание и успял да заснеме с камерата на мобилния си телефон запаления от мълнията двигател и последната минута от полета. Осветлението в салона започнало да прекъсва, а гласът на стюардесата по уредбата се опитвал да успокои изплашените пътници. Самолетът се тресял непрекъснато и едва ли някой си е представял, че може ужасът да свърши скоро.

нумерология
Късметът и този път проработи - жертви няма

Късметът и този път проработи – жертви няма

За щастие на пътниците късметът, съчетан с умението на екипажа и възможностите на машината, предопределили благоприятния изход от необичайната ситуация. Поразеният от мълния самолет се приземил успешно на летището, а за пасажерите останал кошмарният спомен за преживяното.Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: