Коледата наближава и вече започваме да се увличаме от еуфорията на предстоящите празници. А това задължително включва и избора и украсата на коледното дръвче. Ето някои интересни идеи, които може да приложите в декорацията вкъщи.

От книги - Коледна елха. Интересно, нали?

А ако сте традиционалисти – можете просто да се насладите на елхите – произведения на изкуството, направени с необичайни материали

Още една нетрадиционна елха - от пластмасови бутилки

Коледно дръвче направено от пластмасови бутилки. Елхичката е разположена в търговски център на площада в литовския град Каунас. По нея има над 40 000 пластмасови бутилки.

Това е най-скъпо декорираната Коледна елха в света

Най-скъпата коледна елха – бижу е създадена от служителите на хотел Emirates Palace в Абу Даби. Тя е с височина 13 метра, първоначалната й стойност е 10 000 долара. Но това не е нищо в сравнение със стойността на декорацията й. По нея са наслагани дизайнерски бижута, които вдигат цената й до впечатляващите 11 млн. долара. По нея може да се видят 181 скъпоценни камъни – диаманти, сапфири и изумруди, по огърлици, колиета и часовници. Това налага 24-часова охрана на този скъп шедьовър. Идеята за уникалната елха хрумнала на мениджъра на хотела Ханс Олбелц, който споделя, че тази година са искали нещо по-специално и нетрадиционно в украсата за празничните дни.

Елха от бурета

Любителите на уискито също са уважени в американското градче Линчбърг – Тенеси, което е известно с факта, че е родното място на уискито Jack Daniel’s. И не е чудно тогава, че украсата на коледното дръвче е направена от бъчви с ценната напитка. За декорацията на елхата са използвани 140 дървени бъчви.

нумерология

И пазарските колички станаха на елха

Друг интересен мотив в украсата на коледното дърво е символът на голямото коледно пазаруване, което обхваща цяла Америка с наближаване на празниците. Именно в чест на най-голямата шопинг еуфория по света в МОЛ в Санта Моника са направили причудлива елха, украсена с… пазарски колички.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: