Кой стои зад тайните общества?

Отговор на този въпрос ни дава историята и това, което разкрива Библията, понеже тайните общества имат връзка с предсказаното в нея

В Библията е предсказано, че в последното време ще има една доминираща над света антихристиянска сила. В последната книга Откровение глава 17-та стих 4 се казва, че има само една църква изобразена като жена държаща чаша и това е Римокатолическата църква. Символ на църквата в Библията е жената, по отношение на пророчества със символи. Библейските пророчества говорят непряко за тайните общества, а повече за една религиозна система, която ще доминира над света в последните дни.

Зад тайните общества стои Римокатолическата църква с нейните ордени

Зад тайните общества стои Римокатолическата църква с нейните ордени

Тук виждаме една емблема с надпис „Цитаделу Ватикану” (в снимката по-долу) – която изобразява образа на жена със златна чаша, а името на жената е Фидес. Какво означава това име? Според един масонски източник от автор Алберт Маки, масон от 33-та степен, дясната ръка през всички векове е считана за емблема на верността. Техните братя (на масоните) се покланяли на женско божество с име Фидес, което означава вярност, нейното име било представяно като две държащи се една за друга десни ръце, понякога са изобразени като 2 фигури. На нея са се покланяли като богиня на клетвите и на честността. Това е образ на женско божество, за което в книгата Откровение в Библията в 17-та глава стих 5 се казва, че е майка на блудниците, а в Откровение 18-та глава стих 7 се казва, че тя седи като кралица, че няма да овдовее и никога няма да жалее. Подобно нещо се казва и в Исая: 47:8, че никога няма да загуби чадата си и няма да стане вдовица. На 5.09.2000 г. Ватиканът публикува документ „Доминус Йесус”, в който се казва, че другите църкви, не са им сестри, за което настояват те. Те наричат себе си „майка на всички църкви”. Кардинал Ратцингер, който стои начело на инквизицията е казал това за католическата църква, а сега те се наричат конгрегация на доктрината и вярата, но всъщност това е едно и също. С това самоопределение иска да каже, че всички останали църкви са й подчинени. В Откровение: 13:1,2 се говори отново за нея. В тези стихове се пояснява, че силата на църквата идва от друг източник, а не от Бога. Въпреки, че тя проповядва християнството и Исус като спасител на света, силата й не идва от Него. Според нейните неправилни доктрини тя проповядва спасение чрез други посредници, а не чрез Христос.

Снимка на женското божество, на което са се покланяли масоните – Фидес

Снимка на женското божество, на което са се покланяли масоните – Фидес

Интересното е, че в тайните общества има 2 доктрини. Една за посветените и една за непосветените. Рицарите тамплиери като едни от тези общества имат 2 доктрини, едната, която е била вътрешна езотерична и окултна, а другата е била екзотерична за външните хора. Именно екзотеричната била за католицизма. По този начин масите получават една религия, докато вътрешните, тези от тайните общества я изопачават. Сред вътрешните кръгове се вярва, че Луцифер е истинският Божий Син, а Исус вторият, който е победен от първия.

Както виждаме това е напълно изопачена доктрина за истината. И затова те приемат, че в края на времето, в което живеем ние сега ще трябва да се покланяме на Луцифер, а не на Бога и на Исус. Точна тази измама те вярват и държат на лъжата да се покланят на Луцифер. И ето отговор на въпроса кой стои зад тайните общества – Римокатолическата църква и нейните ордени начело с Йезуитския, тъй като той е създаден срещу Реформацията. Естествено още по в дълбочина на тези ордени и на самата църква стои Луцифер, на когото се покланят Масони, Илюминати и другите тайни общества, независимо дали във всички тайни общества е приет с това име.

Тук по повод за спасението на човека, всеки трябва да се замисли сериозно и да вземе своето решение дали да вярва в Исус Христос според начина описан в Библията, следствието, на което е вечен живот след възкресението в деня на Второто пришествие или ще се остави по широкото течение да живота. Затова Исус е казал, че пътят към смъртта е широк, а пътят към живота е тесен и труден, но накрая се увенчава с победа над греха и смъртта и Христовите последователи ще получат обещания дар от Бога – вечния живот.

Това е възможно за всеки човек, ако съобрази живота си с писаното в Библията и вярва в Исус така както е посочено в нея. Това включва и нейното изучаване и правилно разбиране особено по въпросите за 10-те Божи заповеди, за съботата като свят ден на Бога и за идолопоклонството, на което сочат първите 2 заповеди. Все пак и без да се вярва в Бога животът е изпълнен с трудности.

Ако човек не приеме с вяра Исус и не съобрази живота си с истините записани в Библията, ще загуби най-ценното – вечния живот. От гледна точка на вечността това се оказва най-важното за всеки човек и най-висшия смисъл на живота. По този важен въпрос всеки трябва да се замисли  ида вземе своето решение.

С приемането на фалшиви доктрини още в първите векове след създаването на Римокатолическата църква, тя не проповядва спасение чрез вяра в Исус Христос, а чрез посредници, човеци, което е в пълна противоположност на учението на Библията за доктрината за спасение. С това тя води последователите си, независимо колко са искрени към гибел като използват за посредник не Исус, а свещеници или някакви светии, които никъде не пише, че са такива, а е дадено само чрез едно име да се спасяваме, чрез името на Исус Христос.

За повече информация вижте клиповете и линковете в статията. В първия клип правилно се казва, че най-голямата война, която се води на тази планета е войната за всеки един човек.

Кой стои зад тайните общества?
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Кой стои зад тайните общества?

  1. Голямата Блудница на света се казва „ПОЛИТИКА“ а не РИМО-КАТ. Църква.

  2. ПОЛИТИКАТА е духовния израз на МАТЕРИАЛНИЯ закон -„Ненаситност на човешката душа за материални блага и власт“. САТАНАТА също е подвластен на този закон, но не и Христос.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *