Кое фатално число носи смърт?

Сигурно си мислите, че е 13? Не, не е 13, но пак има цифрата три, и което е най-изненадващо – фатализмът на въпросното число е доказан недвусмислено

Кое фатално число носи смърт?

Кое фатално число носи смърт?

Сигурно ще го чуете за първи път, но въпросното число е 30. И това е доказано! Това е числото, което води до самоубийства и смърт, до насилие и агресия. Това е и любимото число на масовите убийци. Родените на 30-та дата са обречени да постигат всичко много трудно, да полагат доволно много усилия във всяко едно свое действие. Те са и по-лоши, коварни и изобретателни от останалите.

 

Преди време компанията Phillips направила изследвания, от които станало ясно, че в Ню Йорк катастрофите, самоубийствата и тежките престъпления с фатален край са се случвали най-вече на 30-о число. Резултатите от статистиката били толкова ужасни, че данните са запазени, за да не се предаде фатализма на жителите на космополитния град. 30 е равно на катастрофа и смърт, буквално пишело в доклада.

Числото 30 присъства фатално и в достатъчен брой романи и филми. Ето само няколко примера. В „30 дни нощи” (30 Days of Night) има толкова кръв, убийства и кошмари, колкото не може да си представите изобщо. В романа на Гьоте „Страданията на младия Вертер” са описани тридесет причини Вертер да посегне на живота си. Начините, по които това може да стане са описани така добре, че още през първите седмици след излизането на книгата започват самоубийства по примера на Вертер.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Кое фатално число носи смърт?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Кое фатално число носи смърт?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *