Жега и днес! Код “жълто” заради потенциални опасности от високите температури е обявен в 17 области.

Живакът в термометъра достига днес 37 градуса!

В “жълтия” списък са Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Търговище, Силистра, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, потвърдиха за “Труд” метеоролозите.

Слънцето ще грее безумно, но само до обяд. Настъпват промени: в следобедните часове и до полунощ над по-голямата част от страната ще се развие купеста облачност. Очакват се локални валежи и гръмотевици. Природата ще ни даде възможност да си поемем дъх – от изток ще духа слаб вятър. Температурите обаче остават високи и ще достигнат до 37 градуса.
За отпускарите по Черноморието: слънчево, слаб до умерен вятър, с температура на морската вода 24-26 градуса.

Слънце ще има и в планинските райони, но в Западна България след обяд се очакват превалявания. Температурите на височина 1200 метра ще са около 24, а над 2000 – 17 градуса. Медици припомнят, че в жегите е препоръчително да не се стои на открито в часовете от 10 до 16. Да се пият повече течности, да се избягват алкохол и силно кафе. При появата на признаци за гръмотевична буря по възможност да се стои в закрити помещения. Лятото, за което ни плашеха с хлад и дъждове, май си направи шега с метеоролозите. Поне до днес!
Марта Савова

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: