Китай твърди, че има работеща версия на нов космически двигател

Китайски учени изпревариха НАСА с разработването на ново поколение космически двигател подобен на тези от фантастичния филм „СТАРТРЕК“

Според Китайската научна академия по космически технологии (CAST) последните резултати на НАСА „потвърждават“ това, което вече са постигнали, и имат идеи и планове да приложат технологията на новия космически двигател възможно най-бързо в сателитите си. Китай също твърди, че вече са конструирали работещ прототип на двигателя, за който е прието, че е невъзможно да се конструира, тъй като е двигател без реакция, пише dailymail.co.

Новият космически двигател EmDrive

Новият космически двигател EmDrive

Съществуват и слухове, че те вече го тестват в орбита на борда на лабораторията на сателита Tiangong-2. Този космически двигател EmDrive, е радикален и без гориво, но с електромагнитна тяга, също наскоро предизвика спор след публикуването на хартия от НАСА, в която агенцията изглежда подсказва, че успешно са изпълнили подобен подвиг.

Ако това е вярно, внедряването на тази технология би бил огромен напредък. Така например, половината от модерния сателит ще се използва за полезен товар вместо за гориво. Фантастично.

IBTimes UK съобщава, че на пресконференция, проведена в Пекин, Китай, изследователи от CAST потвърдиха, че правителството финансира подобни изследвания от 2010 г. и че са разработили устройство, чиято функционалност и операции се тестват в ниска орбита на Земята.

Китайският сателит Tiangong 2

Китайският сателит Tiangong 2

Това се случи само месец, след като IBTimes UK получи анонимни източници, че тестовете на EmDrive са в ход на борда на Tiangong-2.

Д-р Чен Юе, ръководител на комуникационната спътникова дистрибуция в CAST, каза на пресконференцията, че националните изследователски институции през последните години са извършили поредица от дългосрочни, повтарящи се тестове на EmDrive. Публикуваните резултати от теста на НАСА може да се каже, че потвърждават технологията. Китайските учени успешно разработили няколко спецификации на принципите на множество прототипи.

Създаването на платформа за експериментална проверка, за да се завърши тестът за измерване на микросхема на милисекунди, както и няколкогодишни многократни експерименти и изследване на съответните фактори на смущения потвърждават, че при този тип двигател съществува тяга.

Китай твърди, че има работеща версия на нов космически двигател EmDrive.

Китай твърди, че има работеща версия на нов космически двигател EmDrive.

На 20 ноември НАСА публикува дългоочакваната информация, която илюстрира, че привидно невъзможната задвижваща система, изглежда, че действително работи. Многобройни тестове, проведени от двете агенции НАСА и независими изследователи, също така потвърдиха, че управлението на двигателя наистина е в състояние да доведе до действително натоварване във вакуум, което ще позволи на хората да достигнат Луната само за четири часа, Марс за 70 дни и до далечен Плутон само за 18 месеца.

Също така, в своя доклад екипът на НАСА Eagleworks Laboratory излага хипотези, които предвиждат, че един двигател EmDrive може да предизвика тласък. Причината, поради която това е революционно, е, че такова виждане изглежда невъзможно с нашето съвременно разбиране за законите на физиката. Нещо като това е допълнителното доказателство, че все още имаме да завладеем огромни планини на познание и открития.

Официалната и пълна статия относно задвижването за първи път се появи онлайн чрез американския Институт по аеронавтика и астронавтика (AIAA), вестник за задвижване и захранване.

Космически кораб от фантастичната филмова поредица "СТАРТРЕК"

Космически кораб от фантастичната филмова поредица „СТАРТРЕК“

Електромагнитното задвижване е система, предложена от британския новатор и изобретател Роджър Шайър през 1999 г. и се основава на теорията на специалната относителност – електричеството се превръща в микровълнова печка и се задейства в затворена метална кухина с формата на пресечен конус, което причинява на микровълновите частици да упражняват повече мощност върху плоската повърхност, разположена в големия край на конуса. В тази машина има по-малко комбиниран импулс на частиците в тесния край, който се дължи на намаляването на скоростта на груповите частици и това изцяло генерира теглителна сила.

За да се сведе до минимум промяната в честотата или дължината на вълната за наблюдателя, движещ се по отношение на неговия източник – доплеровото преместване – кръговата поляризация и фазовата блокировка контролират микровълновия вход към тласкащото устройство, което на свой ред увеличава силата на тягата с ускорението си.

Китай изпревари НАСА с разработването на нов космически двигател подобен на тези от фантастичния филм "СТАРТРЕК".

Китай изпревари НАСА с разработването на нов космически двигател подобен на тези от фантастичния филм „СТАРТРЕК“.

Критиците взимат мнението си за движението, като твърдят, че според закона на Нютон за запазване на инерцията EmDrive теоретически просто не може да работи.

Това е така, защото, за да може тласкачът да набере инерция в една посока, е необходимо да се изхвърли пропелант в обратната посока, докато новият космически двигател EmDrive е затворена система.

Изобретателят на EmDrive Роджър Шайър твърди, че според основната физика, включваща специалната теория на относителността, движението всъщност запазва този закон.

Китай твърди, че има работеща версия на нов космически двигател
5 (100%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *