Какво се крие зад тайните на Католическата църква и на тайните общества?

Тайни документи в достояние на Католическата църква и на тайните общества укривани досега и от векове са на разположение на обществото през последните години

Прикрити знания за църквата и тайните общества са станали на разположение на обществеността през последните години. Много истини се знаеха още от времето на Реформацията през Средновековието, но други са били пазени в тайна и са били достъпни само за определени хора. В theforbiddenknowledge.com (забранените знания) и други сайтове се споделя, че те са на път да разкрият истината зад тези класифицирани документи и ние ще разберем какво правителствата не искат да знаем. Пишат така, защото за много читатели подобна информация може да се окаже съвсем нова. За много други повечето неща са им известни.

На тази монета със заглавие "Citadel Vaticano", е изобразена жена с чаша в ръка, на име "FIDES".

На тази монета със заглавие „Citadel Vaticano“, е изобразена жена с чаша в ръка, на име „FIDES“.

Тайните общества

Има само една църква в света, която използва символа на жена с чаша. Това е Църквата на Рим. Тук, на тази монета със заглавие „Citadel Vaticano„, е изобразена жена с чаша в ръка, на име „FIDES„. То се използва за всички документи. Какво е FIDES? Нека да погледнем в един масонски източник от многото добри източници. Алберт Г. Маккей е масон, зидар със степен 33, в книгата си „A Manual of the Lodge”, 1870 г. (има и други издания като например 1891 г.), на страници 40-41 е писал, следното: „Дясната ръка на всички времена се смята за символ на вярност и надеждност, както и древните ни братя с почитаното божество на име FIDES, вярност или каквото е лоялност или честност. Понякога тя е изобразена чрез подаване на две десни ръце, или две човешки фигури….. Numa е първият, който издигна олтар на божеството Fides, която се почита като богинята на клетвите и честността.”

Книгата Manual of the Lodge

Книгата Manual of the Lodge

Това означава честност, но FIDES също е женско божество. В Библията в Откровение 17:5 (глава 17 стих 5) тази институция е наречена майка на всички блудници и на гнусотиите на земята. Ватиканът издава на 05 Септември 2000 г. енцикликата “ Dominus Iesus“, в която пише: „Другите църкви не са наши братя, настоява Ватиканът. Тя винаги трябва да е на ясно, че една свята, вселенска и апостолска църква е универсална и не е сестра, но майка на всички църкви.“ В енцикликата се казва, че кардинал Ратцингер, тогава шеф на офиса на инквизицията, който вече така се нарича и че Конгрегацията за доктрината на вярата, са една и съща институция, която в края на краищата се помещава в същата сграда.

Тя твърди следователно, че другите църкви са предмет. В Откровение 13:1 и 2, е писано, че змеят даде на него силата си и още престола си и голяма власт. По този начин институцията има власт от дракона, който е от друг източник, т. е. извън Земята. Няколко стиха преди тези обясняват, че драконът е самият Сатана. В какво, може би тази църква не учи и не изповядва истинското християнство? Може би не проповядва за Исус Христос като Спасител на света? Да, тя проповядва, но с други механизми на медиацията (разрешаване на спорове). Християнството прокламира спасение само чрез Исус Христос, католическата църква чрез светиите, дева Мария и чрез църквата.

Интересно е, че тайните общества винаги са имали и имат две доктрини. Една за вътрешните кръгове и друга за миряните, следователно и за останалите. Фримасоните също имат две доктрини. Едната от тях е вътрешна, езотерична, окултна и втората външна, екзотерична за другите, а именно католическа, пишат авторите. По този начин, на масите е представена една религия, а на вътрешните хора тя е обърната с главата надолу. Окултизмът инициира Луцифер е първият син на Бога, а Исус като Божият втори син, който бил победен от първия и е изселен или изгонен от небето, от Божието обиталище. Така Луцифер е победител и той трябва да бъде почитан в края на времето. Това е едно окултно учение, не е това, което учи Библията. Но дори и католицизмът не учи това, което учи Библията.

Езичество в Римокалицизма

В католицизма са били приети учения от някои езически религии, главно от Вавилон, също и на древния Рим. Под имената на светиите, техните свещеници и водачи са почитали езически богове. Например Божествената Троица и Римокатолическата троица се различават, в ученията на посветените в Римокатолическата църква. За миряните е това, което знаем, а за посветените е бащата, майката и синът, което не е нищо друго, освен Ваал, Тамуз и Астарта. Така че ние можем да ги сравним с имената на старите езически богове.

Езическият римски бог Юпитер е почитан като свети Петър, според ученията на посветените в Католическата църква

Езическият римски бог Юпитер е почитан като свети Петър, според ученията на посветените в Католическата църква

Юпитер е един бог, който е бил почитан под името Петър, като по този начин се почита Скала (това означава името му), а в древността много идоли са били издялани от камъни. Една сентенция на католицизма е: Където е Петър, там е Църквата. Има вградена обаче друга Скала, която не е оригинална. Зад божествеността на Юпитер е самият Сатана. Библията учи, че Христос е предложената жертва на кръста веднъж завинаги. Евреи 7:27,28; 10:10.

Папата по време на среща с представители на езическите религии казва, че те имат общ Бог с цел да се сприятели с тях и да ги манипулира. От всичко, което виждаме се разбира, че нищо не е наред, защото е набеден като непогрешим! Той знае ли какво говори, когато казва това? Освен, ако християнският Бог е Създател на света, но езическите богове не са такива, нито Изкупители, но свети Петър, който се почита в католическата църква е на мястото на езическия бог Юпитер в ученията на посветените.

Старо издание на библията

Старо издание на библията

Сравнението на някои от основните разлики между Писанието и католическата теология

  1. Библията учи, че ние не трябва да се покланяме на статуи.

Римокатолическата църква казва, че ние трябва да се покланя на статуи.

  1. Библията учи, че всички са съгрешили, освен Исус. Послание към Римляните 3:10-12; Евреи 4:15.

Римокатолическата църква учи, че дева Мария е била безгрешна, е да ама всеки човек се ражда с грешно естество, така, че има разлика.

  1. Библията учи, че всички християни са светци и свещеници. Ефесияни 1:1; 1 Петрово 2:9.

Римокатолическата църква казва, че свещениците са свети и отделна каста в рамките на християнската общност.

  1. Библията учи, че Исус е неповторимият и единствен посредник между хората и Бога. 1 Тимотей 2:5. Спасението или както може да се нарече, дарът на вечния живот, е само и единствено чрез вяра в Исус.

Римокатолическата църква казва, че и дева Мария е посредник както Христос.

Какво се крие зад тайните на Католическата църква и на тайните общества?

Какво се крие зад тайните на Католическата църква и на тайните общества?

  1. Библията учи, че човек е смъртен и че съгрешилата душа ще умре. За възкресението е друга тема. Езекиил 18:4.

Римокатолическата църква учи, че човекът има безсмъртна душа, което е в пълно противоречие с християнството и има корени в езичеството. Това грешно учение води и към спиритизъм, а при контактите с духовете на умрели, в тяхно лице се явяват падналите ангели.

  1. Библията учи, че седмият ден от седмицата е събота на Господа, която Бог е дал да освещаваме и да не работим в нея. Изход 20:8; Исая 58:13,14; Марко 2:27, 28.

Римокатолическата църква открито признава, че заменя седмия ден с пазенето на неделята по стар езически обичай като ден на слънцето. Това са и първите претенции, че църквата има властта да промени Божия закон на Христос, което е в пълно противоречие с думите на Бог, отнасящи се за това, че никой няма право да променя текстовете в Свещеното писание.

Важни вести и предупреждения

За съжаление повечето протестанти не са приели тази истина за съботата, че е денят даден за почивка и за освещение от Бог, а по учението на католиците пазят неделята или нищо не пазят. В книгата Даниил 7:25, е предсказано, че ще се появи една сила, която ще воюва срещу християните и ще се опита да промени закони и времена. Това е католическата църква, която е преследвала верните на Бога чрез инквизицията. Променила е съботата от четвъртата заповед от 10-те Божи заповеди записани в Изход 20 глава 2-17, с почитането на езическата неделя и втората заповед забраняваща поклонението пред идоли, тяхното правене и пред мъртвите, в смисъл като вид служене, това е измама сатанинска.

В допълнение към това можем да обърнем внимание на предупрежденията в Откровение 14:6-12 за последното време, които се отнасят за поклонението пред звяра и образа му. Според другите текстове в тази книга, това се отнася за католицизма и законите, които ще наложат чрез държавната власт. В основата на поклонението пред звяра и образа му стоят променените 2 заповеди от 10-те Божи заповеди извършени от тях, за които писахме по-горе. В 14-ти стих се споменава също за важността от спазването им. Това е основната вест за нашето време.

Вижте и клиповете!

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Какво се крие зад тайните на Католическата църква и на тайните общества?
4 (80%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *