Връзката между важния калиев дефицит и рака

Почти всеки човек е с калиев дефицит и затова е добре да сме на ясно за опасността от него, за причините и последствията, за да вземем навреме нужните мерки

Може би е известна уникалната природна медицина на немския д-р Макс Герсон, който е от еврейски произход, и неговата новаторска работа в областта на рака и обмяната на веществата в края на 40-те и през следващите 10 и повече години. Ако наистина Ви е известен неговият труд, може би знаете освен това и че едно от условията, на които Герсон се фокусира върху предотвратяването и лечението на рака, е недостигът на минерала калий – калиев дефицит. Герсон открил, че запазването на нужните нива на калий са жизненоважни за превенцията. Ето защо.

Значението на електролитите

„Електролитите“ са минерали, които имат свой електрически заряд; те се разделят на отрицателно и положително заредени йони, при тяхното разтваряне във вода. Основните електролити в телата ни включват натрий, магнезий, калций и разбира се, калий. Те присъстват в телесните течности като пот, кръв и урина, но в организма не се произвеждат. Те могат да се доставят в тялото чрез това, което ядем и пием.

Електролитите са твърде много важни за функцията на нервите. Те помежду си комуникират чрез химически и електрически обмен. Електролитите помагат също при изграждане на костите, съсирване на кръвта, поддържане на мускулна контракция и стабилен сърдечен ритъм. Едно изследване в Швейцария от 2015 г., е било поместено в списание Journal of Hypertension, също установи, че нормалният прием на калий и поддържането на калиево-натриев баланс могат да са от полза за запазването на стабилността на кръвното налягане.

Храни богати на калий

Храни богати на калий

Връзката между рака и важния калиев дефицит

Герсон установил, че голям процент от хората болни от рак страдат от тежък калиев дефицит. Това е накарало и другите изследователи да разследват за баланса на калий-натрий в организма и как това е свързано с прогресията на рака. Отговорът е бил намерен в човешкото тяло в начина, по който ниските нива и електролитният дисбаланс на важния за живот минерал калий влияят на клетъчните процеси.

Изследванията са започвали през 70-те години, и откриват, че когато клетките се стремят чрез излагане на токсичност, се случват три особени неща. Първо, клетката губи калий. Второ, в нея постъпва повече натрий. Трето, в резултат тя поема прекалено много вода и набъбва. Това се нарича клетъчен оток. В следствие на това нормалните клетки губят способността си да произвеждат енергия (АТР) по здравословен начин. По този начин те започват да се уязвими към мутация и рак.

Нормалната функция се преобръща нагоре, при мутация на здравите клетки в ракови. Последните не генерират АТР, т.е. енергия, в нормалните (чрез балансирано въвеждане на минерали и оксигениране). Вместо това, те провеждат своята версия като генерират енергия чрез консумация на глюкоза в анаеробна среда.

Признаци на калиев дефицит

Според министерство на земеделието на САЩ (USDA), необходимото количество калий е 4 700 мг на ден за възрастни и 3 000 мг на ден за деца. Според други източници дозата за възрастни е 2000 мг. Всичко под тези показатели може да доведе до недостиг. Ето и няколко признака, че човек може да е с ниско съдържание на калий:

  • запек;
  • умора и слабост;
  • неправилен сърдечен ритъм;
  • мускулни крампи.

Към това може да се добави и че хората болни от коварния рак обикновено страдат от две други състояния, свързани с елемента калий и имат калиев дефицит. Едното е наличието на излишен калций – хиперкалциемия, когато се откриват в кръвта високи нива на калций. Най-често се забелязва при жени болни от рак на гърдата, както и при множествена миелома и рак на белите дробове. Синдром на туморен лизис понякога се случва след химиотерапия. Той се получава, когато вътреклетъчното съдържание на раковите клетки се разлива при унищожаване, което е в състояние да причини тежък електролитен дисбаланс. И двете условия могат да бъдат много опасни и освен това смъртоносни, ако болните не се подложат на лечение, тъй като те могат да доведат до припадък и да засегнат бъбреците.

Почти всеки човек е с калиев дефицит

Според едно Национално проучване по въпросите за храненето и здравето от 2009-2010 г. средният прием на калий за един ден за повечето американци е почти наполовина от препоръчаните норми от USDA. Това означава, че повече от вероятно е да имате ниско съдържание на калий!

Връзката между важния калиев дефицит и рака - храни богати на калий

Връзката между важния калиев дефицит и рака – храни богати на калий

Ако забелязвате някой от посочените по-горе симптоми или ако се лекувате чрез конвенционалния начин за рак на гърдата, можете да решите да действате за получаване на тест за електролитен баланс. Включването в ежедневното меню на богати на калий храни като тикви, ядки, някои видове боб (в цивилизованите страни се продава и така наречения лимонов боб или маслен боб, който е внос от Мадагаскар и Южна Америка, който е богат на калий), сьомга и броколи към вашата диета също са страхотна идея.

Минералите играят особено огромна роля в организма, а от тях калият е по-специален и жизненоважен. Погрижете се за здравето каро предприемете мерки, за да получите достатъчно калий всеки ден от здравословни източници. Поддържането на електролитен баланс за тези, които са на здравословна терапия и превенция срещу рак на гърдата е от решаващо значение, както и за всеки, който е загрижен да остане по-жизнен и да запази здравето си във всяка възраст.Ф

Надеждата за всички болни, също и за здравите. В повечето случаи ракът надвива и болният губи битката със смъртта. Тук е добре да знаем и помним, че има надежда за всеки чрез вяра в Исус да получи дара на вечния живот при възкресението на мъртвите в деня на Христовото второ пришествие. Затова е от значение вярата в Исус и съобразяване на живота с Библията и всичко, което е добре да знаем да спасението чрез вяра от втората смърт. В Откровение 20 глава е обяснено, че ще има възкресение и това е надеждата за всеки човек – единствено чрез Исус. По този въпрос – ТУК и още ТУК.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Връзката между важния калиев дефицит и рака
5 (100%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *