Как да се мотивираме да продължим, когато изглежда, че силите ни са на изчерпване

Как да се мотивираме не е лесен въпрос, понякога имаме нужда от побутване.

Започнете със себе си

Всеки път, когато мотивацията ви напусне, започнете да търсите проблема и решението в себе си. Запишете всичко, което ви тежи и постепенно това, което ви тежи ще излезе на повърхността. Така много по-лесно ще намерите какво може да ви мотивира.

Никой не е перфектен

Няма нито перфектни хора, нито перфектни обстоятелства. По-добре се фокусирайте върху напредъка си и се радвайте на това, което имате тук и сега. Главният проблем при перфекционистите е, че никога не са доволни от това, което имат и това ги демотивира.

Планирайте

Това е един от най-лесните начини да повишите мотивацията си. Когато знаете какво следва е по-лесно. Направете си график и си записвайте какво ви предстои. Така ще сте подготвени и няма да има изненади.

Правете малки крачки

Независимо с какво се занимавате, не се опитвайте да свършите всичко наведнъж. Раздробете проблема на малки части и ги решавайте една по една. Така ще избегнете това да се стресирате от целия проблем.

Открийте вдъхновението

Да бъдем вдъхновени означава, че можете да правите нещата така, че да нямате нужда от мотивация. Следователно, за да се мотивирате, правете това, което ви вдъхновява.

Времето е чудесен мотиватор (или по-точно липсата му)

Забелязали ли сте, че когато разполагате с повече време, вършите по-малко работа. Не отлагайте това, което трябва да се свърши и разделете времето си така че всяка задача да има определен времеви интервал.

Създайте ред

Редът и навиците ни предпазват от капана на демотивацията. Когато имате установени навици, е по-трудно да се разконцентрирате. Фокусирайте се върху целите си и ги следвайте без да поглеждате в страни.

Ако демотивацията ви е достигнала критична точка, просто зарежете всичко за час и правете нещо, което ви доставя удоволствие. Така ще повишите нивото на хормоните на щастието и ще си починете качествено.

Ако сте опитали всички начини и те не действат, дошло е време да научите повече за психологията на мотивацията и причините, защо при вас това може да не работи.

Повече по темата: Психология на мотивацията

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: