как да бъдем щастливи
Как да бъдем щастливи – това е въпрос за милиарди, но всъщност изобщо не е толкова трудно

Как да бъдем щастливи всеки ден от живота си?

Как да бъдем щастливи – това е въпрос за милиарди, но всъщност изобщо не е толкова трудно, колкото изглежда

Когато се питаме как да бъдем щастливи, започва да търсим какви ли не сложни формули, какви ли не дълбоко скрити тайни и пропускаме да търсим простия и очевиден отговор.

Спрете да се оправдавате и да отлагате! „Само да…“ това е изразът, който отнема най-голяма част от щастието ни, защото винаги го отпраща в един бъдещ момент – момент, който никога не се случва. „Само да порасна…“, „Само да завърша училище или университета…“, „Само да се омъжа….“, „Само да пораснат децата….“, „Само да имам пари…“ и така до безкрай.

Как да бъдем щастливи – това е въпрос за милиарди, но всъщност изобщо не е толкова трудно
Как да бъдем щастливи – това е въпрос за милиарди, но всъщност изобщо не е толкова трудно

 

А дните минават и се превръщат в години, които никой не може да върне обратно. Оправданията и отлагането крадат от щастието ни всекидневно и ни карат да смятаме, че имаме нужда от специални условия, за да бъдем щастливи.
Живейте ТУК и СЕГА! Кога за последен път сте обърнали внимание на аромата на сутрешното си кафе без да мърморите, че ви се спи и да чакате уикенда или отпуската. Кога за последно сте вършили работата си със страст и удоволствие? Кога за последно сте спрели и сте се наслаждавали на момента? Когато започнете да живеете ТУК и СЕГА, ще видите, че щастието не е непрекъсната права, а е изтъкано от моментите във вашия живот, на които пропускате да се насладите.
Спрете да се оплаквате и бъдете благодарни! Замисляли ли сте се как ще протича животът ви, ако всеки път, в който ви иде да се оплачете от нещо, благодарите, за друго, което имате. Оплакването засилва силата на отрицателните ви мисли и отнема от енергията, от която имате нужда, за да бъдете благодарни.
И преди да кажете, че е трудно да не отлагате, да живеете ТУК и СЕГА и да бъдете благодарни, когато животът ви труден и ви препъва на всяка крачка, замислете се дали животът ви препъва или вие се спъвате сами.
Благодарността и животът изцяло в настоящето ще направят чудеса за вас, трябва само да повярвате!

За Ralica Ilieva

Прочети още

Kanabidiol Polzi 03

9 научно доказани ползи от канабидиол

Конопеното масло е екстракт от семките (в рядкост от други части) на растението Cannabis Sativa. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *