7 изненадващи и безболезнени начина да бъдем здрави

За да бъдем здрави, трябва да обърнем внимание, както на външните, така и на вътрешните фактори

Вижте някой от най-изненадващите начини да бъдем здрави:

1. Доброжелателни съседи – колкото и странно да звучи, когато човек живее в среда с добронамерени хора, е по-здрав и щастлив. Учените смятат, че разбирателството със съседите намалява риска от сърдечни заболявания със 17%.

Вижте някой от най-изненадващите начини да бъдем здрави

Вижте някой от най-изненадващите начини да бъдем здрави

2. Да казваме истината – според учени, философи и психолози да казваме истината е изключително полезно за здравето. Лъжата води до стрес, а и както казва Марк Твен, за да лъжем добре, трябва да имаме добра памет. Идеята, че истината ни прави по-здрави, е наистина ободряваща.
3. Прозорци на работното място – проучвания сочат, че хората работещи в помещения без прозорци имат проблеми със съня – спят по-малко и по-некачествено, страдат от хронична умора и не са толкова работоспособни, колкото тези, работещи в помещения с прозорци. Излагането на светлина, особено сутрин, има благоприятен ефект върху настроението, бодростта и обмяната на веществата, според един от авторите на изследването, тъй като светлината е мощно средство за синхронизиране на биоритмите.
4. Зелени растения – живите растения увеличават работоспособността в офисите с 15% и правят служителите по-щастливи. Самият акт на добавяне на зеленина, кара служителите да се чувстват по-свежи и бодри, по-ангажирани и по-способни да се концентрират. Растенията на работното място могат да намалят стреса, повишават концентрацията, подобряват на качеството на въздуха, както и засилване на емоционалното благополучие.
5. Контакт с природата – естествената светлина, зеленината, кристално чистата вода, свежият и чист въздух, правят чудеса със здравето ни. Природата ни прави по-здрави, по-щастливи, отнема стреса, успокоява и балансира емоциите.
6.По-малко безпокойство– хората, които съумяват да се безпокоят по-малко живеят по-дълго и щастливо, по-здрави са и отворени за нови идеи. Когато намалим нивото на безпокойство, усещаме прилив на енергия и това ни помага да се радваме на живота, а щастливият човек е здрав човек.
7.Повече движение и спорт – бягане, плуване, колоездене и други, или земеделска работа.

7 изненадващи и безболезнени начина да бъдем здрави
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *