Забележителности в Пиза и Ливорно

Какво трябва да видите в Пиза и Ливорно? Забележителности

Пиза и Ливорно са два прекрасни града в регион Тоскана, Италия, които ще ви очароват

Първо няколко думи за

Родният град на Галилео Галилей Пиза

Пиза – през 1564 г. тук  се ражда знаменитият физик и астроном Галилео Галилей, който влиза в конфликт с църквата заради революционната си за тогава теория, че Земята се върти около Слънцето. Но някак си по света Пиза се свързва с кулата, построена през Средновековието и започнала да се накланя преди 800 години, заради архитектурни грешки и размествания в основата й. И до днес тя продължава да стои и да привлича хиляди туристи.

Байрон и Шели избраха Ливорно

Тези романтични натури са оценили по достойнство красотата на местната архитектура и природа и са си построили тук разкошни вили. Градът е чудесно място за отдих с добре развита инфраструктура, ресторанти и кафената, клубове и дискотеки, места за различни видове спорт: тенис, езда, велосипед, мини-голф, сърфинг, ветроходство и други.

Ливорно е град с неочаквано културно съчетание, пише в. “Женски свят”. Обяснението може да се потърси в това, че през 1593 г. е приет закон за търпимост към вероизповеданията. Това, разбира се, е изключителен случай за католическа Италия. И затова градът е станал привлекателен за различни култури. От онези времена е запазено православното гробище, което се намира редом до гръцката църква.

Но вие трябва да видите Площада на Републиката, от който по Виа Гранде, главна шопинг-зона, стигате до площада „Микели”. Тук се намира църквата от XVI век и паметникът на Фердинанд I. Между Старата и Новата крепост е кварталът Vekezia Nuova, жителите на който редовно провеждат седмични тържества, стартът е в началото на август, непрекъснато звучи музика, устройват се културни прояви, гастрономични празници. В градските градини може да се видят много и различни екзотични цветя.

За Виолета Димитрова

Прочети още

как е умрял Иван Вазов - смърт

Лъжите за смъртта на Иван Вазов са разобличени!

Как е умрял Иван Вазов? Около неговата смърт се въртят какви ли не легенди, скандални …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *