Защо съществува прераждане? Как миналите животи определят живота ни днес, какви уроци научаваме?

Идеята за прераждане се разглежда като религиозна или философска концепция, при която душата или духът, започват нов живот след биологичната смърт, в човешко или животинско тяло в зависимост от моралните качества на действията в предишния живот.

Думата „прераждане“ идва от латински и буквално означава „влизайки, отново в плътта“

Думата „прераждане“ идва от латински и буквално означава „влизайки, отново в плътта“

Думата „прераждане“ идва от латински и буквално означава „влизайки, отново в плътта“.
Духовете се прераждат на земята, зад а могат да получат възможност за по-ускорен процес на обучение, за да се постигнат по-високи нива на съзнанието. Често онези, които не са достигнали висшето духовно съзнание не се връщат толкова бързо, колкото тези, които са постигнали по-високи нива на съзнанието.
Когато един дух реши да се върне на земята, това е защото e разбрал какви са уроците, които трябва да науча в следващия си живот и e наясно с това, което e пропуснал в предишния.
В миналото се е смятало, че за да се прероди един дух са необходими векове, но с еволюцията на хората, това време се е съкратило драстично, за да се достигне до по-бързо до духовно извисяване на човечеството.
Децата идват в семейството, за да му помогнат, както и самото семейство да помогне на детето.
Новородено, което се преражда и му е предопределено да бъде осиновено в новия си живот знае това, още преди да се роди и има възможността да избира между рождените си родители и осиновителите си.
Обикновено човек се преражда в същата религия, каквато е изповядвал в предишния си живот.
При прераждането духът не избира физическото си тяло, но вижда тялото, в което ще се прероди.
По-голямата част от живота е планиран преди дъхът да се прероди. Когато духът се прероди в новото си физическо тяло, той се разделя с всичкото знание, което е имал преди това, защото изборите, които прави не трябва да са обременени от това знание.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: