Йоана. Женска форма от мъжкото име Йоан – „Божи дар“, богопомазан. Йоанна съответно има значение на Богопомазана. Идва от еврейското Johanan.

Тук ще опишем някои характерологически особености на Йоаните.

Жените с това име се отличават с голяма доброта, макар че са упорити, малко праволинейни, понякога заядливи – характерът им, трябва да отбележим, е такъв, че трудно може да бъде наречен приятен и лесен.

И все пак на тези жени много неща могат да бъдат простени заради тяхната безкрайна доброта, която граничи с жертвоготовност.

Те не очакват награда за алтруизма си, нещо повече, те обичат да доставят на хората удоволствие и да им правят малки радостни изненади едва ли не тайно -просто изпитват такава вътрешна потребност.

Те правят добро на хората също така естествено и незабележимо, както дишат. Но за това удивително качество на Йоана знаят само много близките й хора. Отстрани тя прави впечатление на мълчалива, властна и даже малко свадлива особа (това се отнася особено за „зимните“ жени).

След като се омъжи, Йоана най-често не работи, опитва се да стане образцова домакиня.

Но тя не умее да поддържа добре домакинството, не обича да готви. В семейния живот е търпелива, сдържа опърничавия си нрав доколкото може, но със свекърва си не се разбира. Първият й брак може да не потръгне, вторият ще бъде по-сполучлив.

„Лятната“ Йоана е недоверчива, в поведението й винаги има някакво напрежение.

нумерология

Тя се чувства свободно само в кръга на много близките си хора. Йоана е избухлива, може да бъде груба, да обиди човека в яда си, но след това ще се упреква за това, макар че няма да го покаже, няма да признае открито, че не е права.

Някои от жените с името Йоана посвещават живота си в служба на Бога.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: