Версията на Брам Стокър за Дракула е най-популярната версия на „класическия вампир“ – елегантен, мрачен и жаден за кръв

Но кой всъщност е истинският Дракула?
Дракула всъщност е владетел, принцът на Валкирия (днешна Румъния), Влад Цепеш, Влад III.

Дракула всъщност е владетел, принцът на Валкирия

Дракула всъщност е владетел, принцът на Валкирия

Вижте 5 любопитни факта за истинския Дракула:
1. Влад Цепеш е консумирал кръв
Влад Цепеш не е пиел кръв от хората, но все пак е пиел кръв: потапял е парчета хляб в кофи с кръв, източена от хора, които е убил. Ръкопис от 15-ти век наречен „Историята на кръвопиеца наречен Дракула от Валкирия“ Мишел Бехайм описва как Влад е канел няколко души на гости в имението си, гощавал ги обилно и след това ги нанизвал на кол, още докато вечеряли. Докато телата били забучени на коловете, той източвал кръвта им.
2. Дракула означава „Сина на Дракона“
Думата Дракула не създадена от Брам Стокър във връзка с книгата му. Всъщност самият Влад предпочитал да бъде наричан така. Неговият баща Влад II бил член на древно общество известно като Ордена на Дракона. Той бил толкова горд с членството си, че променил името си на „Дракул“, – „дракон“ на румънски.
Влад III бил включен в ордена още като дете, което го кара да промени името си на Дракула или „Син на Дракона“( въпреки че днес се свързва по-скоро със „сина на Дявола“).
3. Дракула е убил около 100 000 души
Историците поставят в ръцете на Дракула смъртта на между 40 и 100 хиляди души. Когато турската армия стигнала до Търговище, те откриват известната „Гора на набучените“ – 20 000, от които били на турци.
4. Тялото на Дракула е изчезнало
Дракула умира по време на битка по време на нашествието на турската армия. Главата му била отрязана и изпратена на турския султан, който я забучил на кол и я окачил на двореца си.
Според преданията тялото на Дракула било погребано в гробница в манастира Снагов, в близост до Букурещ. Някой сведения твърдят, че тялото никога не е било погребвано, а други, че е изчезнало мистериозно. Дали е било дело на крадци, които са целели да отмъкнат накитите, които е бил погребан или просто не е бил погребван, защото е Дракула, можем само да гадаем.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: