Ето защо иконите имат лечебна и чудотворна сила!

Ето обяснението: защо иконите имат целебна и чудотворна сила.

Чудотворните икони, които и до днес се пазят в някои от  българските църкви и манастири има целебна и чудотворна сила.

Света Богородица

Това е иконата на Света Богородица Бачковска. Тя е една от иконите с най-силни чудотворни и лечебни сили.

Чудотворните им сили идват от това, че те са били изработвани от боговдъхновени зографи и не са били само художествен образ на светиите, но са били наситени с биополето на техните зографи и вибрациите на светците, чиито ликове са били изографисани.

Лечебният ефект на някои от иконите се подсилва също и от църковните надписи и стенописи, отправянето на молитви, паленето на свещи и от цялата църковна атмосфера, която зарежда с положителна енергия, пречиства и укрепва духовно.

Според изследователи, за да изографиса една икона, боговдъхновеният творец е вниквал с житието и битието на даденият светец и е успявал да предаде неговите фини вибрации върху иконата, която на свой ред ги излъчва.

Ако човек искрено вярва, чрез своята вяра и молитва той се настройва към вибрациите на светеца, предадени от иконата и се синхронизира с тях. По този начин издига вибрациите на собственото си тяло и дух.

Колкото по-отдаден на вярата и житието на светеца е бил художникът, който е изографисвал иконата. Толкова по-целебна енергия ще има изографисаната икона.

Иконите с ликове на светци помагат при определени заболявания. Например Свети Лазар се счита за закрилник на болните. Болните деца се пазят от Свети Стилиян Детепазител. Архангел Гавраил е закрилник на човешките недъзи. На Света Мина се молят хората, които са изгубили своето душевно равновесие, както и да им помага да се разминават лошите неща. Има твърдения, че този светец изцелявал най-бързо.

Гергана Борисова

Ето защо иконите имат лечебна и чудотворна сила!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето защо иконите имат лечебна и чудотворна сила!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *