Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Измамници! Вижте кои са най изпечените български измамници!

Измамници! Вижте кои са най-изпечените български измамници!

Родни измамници са известни от времето на Възраждането, а сме свидетели, че ги има и сега

Представяме ви да се запознаете с култовите измамници от миналото

Фалшивият Левски

Едва ли някога ще научим името на българският тарикат рекетирал богат търговец от Карлово, изпращайки му писмо на 12 февруари 1876 г.

Това е заплашително рекетьорско писмо, в което представящ се за брат на Васил Левски измамник иска от богаташа жълтици, заплашвайки го с убийство.

Това писмо е открито в архивите на Найден Геров. Подписано е от мошеник, представящ се за брат на Апостола, Петър, на когото също са викали Левски. От писмото обаче не става ясно дали измамникът е успял да отмъкне жълтиците.

Най-известните фалшификатори

Най-известни фалшификатори на валута са българските хъшове подвизавали се в ателието на Киро Тулешков.  На тях не им се опирала никаква валута и те фалшифицирали умело турски лири, руски рубли и ред друга валута.

Известен фалшификатор е златарят Петър Дългия – Татмата.  Заедно с него фалшифицирали чужди пари и Димитър Македонски и Иван Бесарабчето.

Американеца – Николай Наумов

Кольо Американеца ходил на гурбет в Америка и станал златотърсач в Калифорния.  След, като се напечелил, известно време се подвизава в зад океана, като се препитава с измами. Използва тъй наречена Fool`s Gold, или казано на български „злато за глупаци“.

После се връща у нас и измисля схема за наивници. Обяснявал на алчните хора, че от 1 килограм злато може да направи 3 килограма, а те му повярвали и инвестирали злато.

Друми Друмев шета по Европа

Друми Друмев пробвал друга схема за измами. Той отпрашил за Европа и там се свързал с богати възрастни дами и им разказал за несметните богатства на цар Иван Шишман, скрити в крепостта Урвич. Само, че богатвсвото били закопано в земята и трябвало да се инвестира в разкопки. Наивни дами се намерили, сред които баронеса Де Н. от Брюксел. Мошеникът прибра парите и дим да го няма.

Ясновидката Мадам МеритаImage_4985441_128

Мадам Мерита е една от първите български ясновидки врачувайки за пари. Тя била толкова умела и чаровна, че успяла да оплете в мрежите си Богдан Филов.

Той се консултира с нея и тя му предрича министерски пост. Само няколко месеца по-късно Богдан Филов оглавява просветното министерство, а след две години става Министър Председател. Според запознати, това се оказва един от малкото случаи, когато Мадам Мерита е познала на някого, гадаейки на ръка.

Евреинът ПантудиИзмамници! Вижте кои са най-изпечените български измамници!

Това е друг изпечен измамник, който от Давид Леви се прекръства на Димитър Леков, но в историята ще остане с прякора си Пантуди. Той се подвизава из Европа и дори в Африка, като разчитайки на красивата си външност и владеенето на чужди езици живее на издръжката на богати жени.

По късно му хрумва да стане кабаретен артист, като участва в програмите на Император Диле, Мулен Руж и други кабарета.

В програмата е включен номер, в който на търг се разиграва красива куртизанка, за която богаташите наддават тлъсти суми. Измамата на Пантуди лъсва една вечер, когато сумата достига рекордните 50 000 и никой не наддава повече. Оказва се, че между наддаващите има подставено лице, което ги кара да наддават все по-големи суми.

 

 

 

 

 

 

 

 

За Лиза Стоилова

Прочети още

Безплатно гледане на карти за любов

Гледане на карти за любов. Гадаене с обикновени карти, Ангелски карти и таро за отношения

Безплатно гледане на карти за любов е това, което сами си направите. Лесни начини за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *