Снимката на Робърт Желязков предизвика истинска сензация в социалната мрежа Фейсбук и отново повдигна въпроса за извънземните

Нашенец заснел извънземни във формата на октопод над магистрала „Тракия“. Снимката обиколи моментално социалните мрежи и предизвика множество коментари. Авторът на фотоса Робърт Желязков се кълне, че това не е фото фалшификат, но засега никой не е проверил истинността на думите му. Още по-вероятно е природата да си е направила умела шега. И все пак снимката разбуни духовете, тъй като хората не само в България, но и по целия свят очакват с нетърпение първата си среща с извънземните.

Изглежда този ентусиазъм се е прехвърлил и върху учените, които също търсят всякакви варианти за намиране на доказателство, че не сме сами в Космоса. До този момент обаче правителствата на богатите страни отделяха едва ли не трохи от бюджетите си за подобни изследвания, касаещи извънземните. Но се намериха достатъчно богати хора, които да извадят по-тлъста пачка и да дадат тласък на уфологията.

Фотосът на Робърт

Фотосът на Робърт

Един от най-запалените мечтатели със сигурност е руският милиардер Юрий Милнер. Сега той е готов да отдели от личните си средства 100 милиона долара, за да наеме два от най-мощните радиотелескопа в света и екип от елитни учени, които буквално да претърсят част от Космоса.

нумерология

„Смятам, че човечеството направи повечето си важни открития тук на Земята. Сега е време да намерим отговора на най-интересния въпрос – съществуват ли извънземните“ – твърди Милнер. „Ако ги има, трябва да потърсим контакт с тях, ако ги няма – трябва да съхраним и малкото богатства на родната си планета Земя“ – счита руският милиардер.

Основната част от стоте милиона долара ще бъдат похарчени именно за наема на параболичния телескоп Грийн Банк, разположен в Западна Вирджиния, и телескопа в обсерваторията Паркс в Австралия. Те ще бъдат на разположение на хората на Милнер поне два месеца годишно. За сравнение – дори най-големите научни екипи в света могат да си запазят модерните съоръжения за не повече от 2 дни в годината – отбелязва „Уикенд“.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: