Знаете ли какво се е случило през годините на днешния ден – 23.11?

534 г. пр. Христа става рожденна на модерния театър. Същата година Теспис от Икария се превръща в първият актьор, който се превъплъщава в измислен герой. Затова се приема, че Теспис е бащата на театъра, при това на съвременния театър, такъв, какъвто го знаем днес

Ден на модерния театър и други интересни неща

1852 г. първите пощенски кутии са въведени в Англия.
1889 г. – първият джубокс е демонстриран в Пале Роял Салуун (Palais Royale Saloon) в Сан Франциско (САЩ).

През 1936 г. се появява първият брой на списание Life (Лайф).

През 2004 г. в търговската мрежа се появява нова онлайн игра, която става най-коментираната и най-продаваната компютърна игра World of Warcraft. Тя е дело на компанията Blizzard. Още същият ден са изкупени 250 хил. екземпляра. През първите 24 часа от пускането й за потребление, 200 хил. души си създават профили в самата игра.

Компанията Blizzard се принуждава да инсталират нови 34 сървъра, понеже използваните 41 сървъра се оказали напълно недостатъчни, за да поемат целия наплив от играчи.

През 2007 г., 3 години по-късно, абонатите се увеличават на 9 млн. В края на месец октомври 2010 абонатите вече са нараснали на 12 млн.

Играта успява да спечели много награди. Една от тях е Рекорд на Гинес като Най-популярна MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game).

На днешния ден се честват и някои празници. Ден на Свети Георги (Георгоба) се празнува в Грузия. Ден за почитане паметта на жертвите на глада от 1932 до 1933 г. отбелязват в Украйна. Японците честват Kinro kansha no hi – Ден на благодарност към труда.

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Как точно да си направим маска за коса с нишадър?

Маска за коса с нишадър. Как се ползва нишадър при косопад?

Как точно да си направим маска за коса с нишадър? Ползи от приложението на нишадър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *