Символите и знаците имат своя история

 

Конфуций: „Знаците и символите управляват света, а не думите и законът"

„Знаците и символите управляват света, а не думите и законът“ – тази сентенция се преписва на древния китайски философ Конфуций. Всеки ден виждаме хиляди знаци наоколо и невинаги си даваме сметка какъв смисъл таят в себе си и какво въздействие имат. Светът разговаря с нас на свой език – езика на символите, цветовете, формите, ароматите, на езика на събитията и състоянията. Човекът възприема света въз основа на онази картина, която е изработил за себе си и е приел за реална. В началото възприемаме всичко на езика на митологията и приказките, а след това – на езика на науката и културата.

 

Да се опитаме да проникнем в сложния свят на символите и знаците, да разкрием тайната на раждането им и да направим още една крачка към по-дълбокото разбиране на света, в който живеем, и на себе си като част от него, пише в. „Феномен“.

 

Държавните символи и щрихкодовете на страните, символиката на цветовете и растенията, на емблемите на автомобилите, на валутните и зодиакалните знаци, на логотипите, пентаграмите, религиозните символи ни съпровождат навсякъде, постоянно. Символите и знаците имат своя история, дълга десетки хиляди години. Тайният език на символите е най-важното духовно наследство от отминалите епохи, мъдростта на хилядолетията, зашифрована и достигнала до нас в условни знаци.
бутони за споделяне

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: