Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Конфуций
Конфуций: „Знаците и символите управляват света, а не думите и законът"

Знаем ли какво означава тайният език на символите?

Символите и знаците имат своя история

„Знаците и символите управляват света, а не думите и законът” – тази сентенция се преписва на древния китайски философ Конфуций. Всеки ден виждаме хиляди знаци наоколо и невинаги си даваме сметка какъв смисъл таят в себе си и какво въздействие имат. Светът разговаря с нас на свой език – езика на символите, цветовете, формите, ароматите, на езика на събитията и състоянията. Човекът възприема света въз основа на онази картина, която е изработил за себе си и е приел за реална. В началото възприемаме всичко на езика на митологията и приказките, а след това – на езика на науката и културата.

Да се опитаме да проникнем в сложния свят на символите и знаците, да разкрием тайната на раждането им и да направим още една крачка към по-дълбокото разбиране на света, в който живеем, и на себе си като част от него, пише в. „Феномен“.

Държавните символи и щрихкодовете на страните, символиката на цветовете и растенията, на емблемите на автомобилите, на валутните и зодиакалните знаци, на логотипите, пентаграмите, религиозните символи ни съпровождат навсякъде, постоянно. Символите и знаците имат своя история, дълга десетки хиляди години. Тайният език на символите е най-важното духовно наследство от отминалите епохи, мъдростта на хилядолетията, зашифрована и достигнала до нас в условни знаци.

Вижте и ТОВА:

Конфуций. 100+ цитати, притчи и мъдри мисли. Философия

За Виолета Димитрова

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *