Езеро в Хималаите е пълно с човешки скелети, никой не знае от къде са

Езерото Рупкунд в Хималаите е сред най-зловещите в природата

Езеро в Хималаите крие зловеща тайна. Вече десетилетия наред мистерия, която кара косите на хората да настръхват от ужас, забулва езерото Рупкунд. През 1942 година екип от учени открива на дъното на езерото цели 500 човешки скелета! От тогава до днес учените се опитват да разгадаят мистерията на езерото и да разберат кои са били хората и защо телата им са се оказали на дъното на езерото. Опитите им да разгадаят мистерията обаче все още нямат успех.

ХималаитеВече десетилетия наред се правят изследвания на езерото в Хималаите, но все още липсва категорично историческо доказателство какво точно се е случило на това място. Според една от теориите, хората са станали част от огромно религиозно жертвоприношение. Това се е случило на т.нар. „Фестивал на смъртта“, който в миналото се е провеждал на всеки 12 години. Липсват категорични доказателства за това обаче.

Нови анализи на езерото Рупкунд от 2004 година пък показват, че всеки един от 500-те мъртви има сериозни наранявания по черепа и костите си. Което кара археолозите да подозират, че е възможно погребаните хора да са станали злощастни жертви на огромно свлачище, което не им е оставило никакъв шанс да оцелеят. Трети пък твърдят, че хората са починали вследствие на невиждана градушка. Това обаче е плод на местна легенда, според която кралицата на мястото получила родилни болки по време на честванията на богинята Нанда Деви край езерото и родила наследника си по време на обреда. Това разгневило богинята и тя изпратила градушка, която избила всички жители, събрани край езерото.

Анализ на костите е показал със сигурност, че всички 500 души са загубили живота си през 850 година. И всички са били с генетични мутации.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: