Наистина не е изненадващо, че косата е пазителка на нашето шесто чувство

Да се грижиш за косата си днес придобива особено значение – там се крие нашето шесто чувство.

Наистина не е изненадващо, че точно гривите ни, които са най-високо разположени на нашето тяло, са нещо като връзката ни с Вселената. Тяхната роля не се изчерпва с това да опазват главите ни от атмосферните условия, пише Стандарт, цитиран от сайта svetovnizagadki.com.

шесто чувство

За нашето шесто чувство отговаря косата

Знаете как дамите веднага сменят прическите си, когато преживеят промяна в личния живот. Това е израз на тяхното подсъзнание да продължат напред с нови сили. Получава се нещо като трансформация на негативните емоции в положителни.

Не бива да забравяме, че ние сме преди всичко биоенергийни същества, категорични са езотериците. Зад всеки акт от наша страна стои по-дълбоко обяснение на психично ниво. А неслучайно в такива моменти проговаря нашето шесто чувство.

То ни тласка към действия, които имат и външнен израз на състоянието в душата ни. Първо посягаме на косата си. Понякога го възприемаме като бреме, от което да се лишим – ето защо драстично намаляваме дължината си или дори се стрижем нула номер.

Така казваме сбогом на стреса и натрупаното напрежение. Когато сте чели, че косата е като огледало на организма и неговото здраве, то вие няма как да не се съгласите. Дори, когато сте мрачни, това си личи по нея – веднага става недостатъчно бляскава и безформена. Страда наравно с вас.

Специалистите разказват, че косата акумулира енергията ни, изпълнява изключително любопитна функция на балансьор. Древните са тълкували оредяването на косата като знак за безпокойства, редица страхове и колебания в хормоните.

А силният и плътен скалп бил белег за контакт с боговете на небето. Сплитането на плитки било като ритуал за мощ и придобиване на власт, подкрепено от свръхестествени влияния.

При всички случаи окосмяването ни реагира при всяка ситуация, а нашето шесто чувство ръководи този процес – взаимосвързани са.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: