В целия цивилизован свят медиите се опитват и като че ли се справят успешно със своята мисия

Нарицателното Медия трябва да значи коректност, достоверност, справедливост

Наричаме всички медии с общото име четвърта власт. Защо власт? Защото те не само трябва да информират, но са длъжни да информират точно и коректно. Да отразяват реалната действителност напълно безпристрастно, а не както в соц. миналото, когато говореха и пишаха така, както им биваше наредено от „Вожда” и неговото обкръжение, скрити зад обединението наречено Партия. Медиите са длъжни да възпитават у читателите и зрителите интелект, вкус, мнение и затова именно са четвърта власт, а не да ни манипулират.

Дойде 10 ноември 1989 година и българите се изпълниха с надежда, че ще настане истинска ера на свободата на словото и няма да се крият, за да слушат радио „Свободна Европа“ в желанието да добият реална представа за нещата, които се случват у нас и в чужбина. Българите искрено се надяваха, че режисирани ще бъдат само филмите и театралните постановки – художественото творчество.

В първите години от демокрацията нещата бяха точно такива, но… Смениха се правителства, политически лидери, министри, хора на бизнеса. Страната преживя  криза през 1997 година, голямата криза от 2010 все още ни напомня за себе си със своите тежки поражения.

нумерология

Днес обаче, след като направим един сериозен анализ на медиите, ще ни стане ясно, че те работят за своите възложители и интересите на собствениците, вместо за публиката. Когато човек може да си плати – за него се пишат или само хубави неща, или истината се премълчава. Да си припомним два големи скандала – журналистката Валерия Велева, която Ахмед Доган беше наел да му направи PR кампания и уволненият журналист Иво Инджев, който в търсене на истината, постави пред президента Първанов сериозни въпроси, а след това му показаха вратата, защото от Първанов зависел лиценза за БиТиВи.

И сега въпросът е: Докога у нас интереса ще клати феса?

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: