Затваряне на чакрите с цел енергийна защита

Работата на чакрите е огромна част от психическото и духовно развитите

Всички сме чували колко е важно чакрите да са отворени, за да функционират правилно, но какво ще кажете за затваряне на чакрите?

Вижте и ТОВА: Как реално да балансираме чакрите?

По принцип това се смята за неблагоприятно за нашето духовно развитие. Но дали няма момент, в който това е препоръчително? Да, чакрите могат да се затварят с цел психична защита!

Защо да затваряме чакрите си?

Нашите чакри са духовните и енергийни центрове на жизнената сила. В допълнение към седемте основни чакри, има други, малки, които се намират в ръцете и краката.

Тези области се свързват с Духа, както и с околната среда. Логиката казва, че тези центрове трябва да останат отворени, за да се осигури свободният поток на енергия. И това е вярно, но трябва да мислим за чакрите също така като за регулируеми центрове – понякога имаме нужда от повече енергия, понякога от по-малко.

Когато се свързваме с по-високи духовни и психични енергии, трябва да отворим широко чакрите си. Това ни позволява да достигнем до по-високи вибрации. Това обикновено се случва по време на медитация или спокойна духовна среда. Тази енергия с висок интензитет може да бъде ободряваща, но и изтощаваща.

Сякаш твърде много ток преминава през един уред и той дава на късо. Въпреки че енергията няма да се прекъсне, прекомерната енергия ще ви изтощи. Затварянето на чакрите може да помогне за предпазване в тази ситуация.

Как да затворим чакрите?

Чакрите са изключително чувствителни към нашите мисли и намерения. Така че вие можете да затворите чакрите си като просто изразите волята си да го направите.

Чакрите са енергийните центрове в тялото

Чакрите са енергийните центрове в тялото

Има някои процедури и ритуали, които могат да улеснят това. Един от методите е да визуализирате чакрите си като цветя. Можете да ги видите като седем цветя, които формират колона от основата на гръбнака до главата.

Можете дори да изберете да виждате всяка чакра в цвета, който ѝ принадлежи. Можете да изберете червена роза за коренната чакра, оранжев лилиум за сакралната и др. Когато искате да ги затворите, представете си как цветовете им се затварят. За да ги отворите, просто си представете как цветовете се отварят.

Помнете, че чакрите са мощните вихри от енергия. Защитете ги добре и те ще ви предпазват!

Затваряне на чакрите с цел енергийна защита
3 (60%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *