Жители на Атлантида се преселват в Странджа

Част от жителите на Атлантида се заселват в Странджа, знаейки, че островът им е обречен

Пренесли култа към Слънцето
Преди около 5000 години част от жителите на Атлантида напускат острова и се заселват в други райони на света, знаейки, че островът им е обречен. Историческата наука още не приема това за реален факт, а за легенди и празни приказки на хора, склонни към конспирации. Част от атлантите отиват в Египет и с тях е свързано налагането на култа към Бога Слънце, към Ра. Друга част се заселват на няколко места на Балканския полуостров. Едно от тях е днешният краен югоизток на България – местността Мишкова нива в Странджа планина, близо до Малко Търново – пише „Уикенд”.

Били от духовния орден Синове на единството
Атлантите, които дошли в Странджа, не били обикновени. Те представлявали духовната цивилизация, тъй наречените Синове на единството. Притежавали знания за силата и материализирането на мисълта, за преместване в пространството и създаване на материя чрез единение с нея.

Храма на Мишкова нива в Странджа

Храма на Мишкова нива в Странджа

Представителите на Атлантида притежавали знания за миналото и бъдещето на света. Край Малко Търново те изграждат светилище, което не се среща никъде другаде. Пришълците били доста по-високи хора от ръста на днешния човек. Пренасяли огромни камъни чрез плъзгане и търкаляне по земята.
Светилището било открито. И днес личат следите на 2 концентрични кръга, оформени от големи необработени каменни блокове. В центъра като в олтар заставал главният жрец. Във вътрешния кръг стоели прави останалите мъже-свещенослужители. Външният кръг служел за защита от негативни влияния по време на изпълнението на култовия ритуал. Представителите на Атлантида благославяли Бога Слънце и изпълнявали в хор химн приветствие към него.
Има теория, че траките живели тук преди да се заселят атлантите. Между тях нямало съществена разлика, само че траките не били чак толкова високи. Жителите на Атлантида се заселили тук, защото мястото било непроходимо и идеално за укритие. Едва по-късно римляните започнали да строят пътища тук.

Жители на Атлантида се преселват в Странджа
4.1 (82.86%) 7 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Жители на Атлантида се преселват в Странджа

  1. На много места в България и не само там е имало такива или подобни светилища, но те са били разрушени и заличени през вековете, а камакът им използван за строителен материал. Това, което е спасило въпросното светилище това е, че се намира в зарънтено място, далече от населени места и Странджа не е добро място за волските талиги, пренасящи строителния материал.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *