Учени откриха най-изумителния ефект на тридневния глад върху организма

Американски учени от Университета на Южна Калифорния твърдят, че посредством тридневен глад човешката имунна система може да бъде напълно регенерирана, тъй като организмът започва да произвежда нови бели кръвни телца, блокиращи всяка инфекция

Този изумителен и неподозиран досега ефект на тридневния глад се забелязва дори и при хора в напреднала възраст, както и при ракови болни, подложени на химиотерапия, които могат максимално да се възползват от неговия живителен ефект.

глад

Американски учени от Университета на Южна Калифорния твърдят, че посредством тридневен глад човешката имунна система може да бъде напълно регенерирана

Много диетолози са като цяло по-критично настроени към диетите с гладолечение, но учените са убедени, че именно тридневният глад отключва особен механизъм за регенерация, при което част от стволовите клетки се трансформират именно в бели кръвни телца, а това на свой ред обновява цялата имунна система. По този начин тялото се освобождава от увредените или неефективни части на имунната система, обяснява ръководителят на изследването Валтер Лонго.

Всяка терапия обаче трябва да се прилага с мярка и да е съобразена с противопоказанията. Гладуването е противопоказано за някои болести и видове рак.

По време на тридневния глад тялото използва и складираните си запаси от глюкоза и мазнини, а освен това и разгражда голяма част от белите кръвни телца, което води до регенериране на имунните клетки.

При гладуване освен това се намалява и нивото на ензима PKA, както и количеството на хормоните, увеличаващи опасността от рак.

Не липсват обаче учени, които определят получените резултати за тридневния глад като неправдоподобни.

Учени откриха най-изумителния ефект на тридневния глад върху организма
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *