Двойка чаши от зеленото таро, значение

Двойка чаши. Карта таро за деня

Двойка чаши от колодата Зеленото таро (Green Witch Tarot) е карта на добра комуникация и любящо съдружие.

Картата на истинския любовник, показва, че е направен избор или решение и че двойката си подхожда много.

Карти от Чашите
Асо Чаши Осморка Чаши
Двойка Чаши Деветка Чаши
Тройка Чаши Десетка Чаши
Четворка Чаши Паж (Принцеса) Чаши
Петорка Чаши Рицар Чаши
Шесторка Чаши Кралица Чаши
Седморка Чаши Крал Чаши

Може също така да представлява благоприятна връзка между двама души и докато обикновено отразява любов, разбирателство и евентуално брак, може да се приложи и просто към удовлетворяващо партньорство в бизнес, приятелство или социална среда, където има силна връзка между двама души. Може да означава щастлива изненада, предложение или загатнато помирение.

Тъй като това е карта на радостта и щастието, връзката може да се изясни от околните карти в подредбата. Има усещане за благополучие, което се споделя с другиго, с взаимно уважение и наслада от общия успех. Творческите идеи също могат да бъдат посочени, споделени и оценени от някой близък. Споразумението и приятните отношения носят комфорт и сигурност. Тук има силна връзка на доверие, както и надеждност и добра воля.

В близост до двойката расте кориандър, растението на любовта, верността, дома, щастието, мира и сигурността. Наблизо бди гъска, символ на вярност, любов, комуникация и комфорт.

  • Значение: Емоционален баланс, добра комуникация, задоволително партньорство, съвместимост, предложение, хармония, помирение, сътрудничество, афинитет, обич, щастлива изненада.
  • Обърната карта: Емоционални недоразумения, разединение, прекратяване на връзка, самоугаждане, неоценяване на друг.
  • Подсказки: Добро партньорство, хармония. (Вижте още значения и по-долу, много са интересни!)

two-of-chalices-two-of-cups-tarot-green-1

Вижте и ТОВА: Любовно гадаене с обикновени карти.

Двойката чаши (или Бокали, както се споменава в някои тестета) има слоеве от значение, които могат да бъдат интерпретирани в различни контексти. Освен описанието, което сме дали, ето някои допълнителни интерпретации:

  1. Духовна връзка: Докато Двойката чаши често се отнася до романтична любов, тя може също да означава дълбока духовна връзка или партньорство. Това може да е показателно за двама души, които се събират на споделено духовно пътуване или споделена цел, която надхвърля материалното или светското.
  2. Изцеление: Като се има предвид, че картата означава обединение, тя може също да сочи към емоционално изцеление, поправяне на минали наранявания или разбиране и прошка. Това може да бъде във връзка или в себе си, което означава вътрешен мир.
  3. Отражение и проекция: В някои гадания Двойката чаши може да покаже как човек вижда себе си в другите. Това може да означава, че това, което обичате или не харесвате в друг, е отражение на това, което обичате или не харесвате в себе си.
  4. Да станеш цяло: Освен обединяването на двама души, тази карта може да символизира обединението на две части от себе си. Това може да бъде съзнанието и подсъзнанието, мъжкият и женският аспект на подсъзнанието или всяка двойственост, която търси хармония.
  5. Доверие и уязвимост: Двойката Чаши може да бъде сигнификатор на връзка или ситуация, в която доверието е от съществено значение. Тя говори за уязвимостта, която идва с дълбоките връзки и наградите, които такава уязвимост може да донесе.
  6. Помирение със себе си: Освен идеята за помирение с друг, тази карта може да сочи и към помирение със себе си – приемане на собствените недостатъци и несъвършенства и продължаване напред с любов към себе си.
  7. Инициация или начало: Докато картата често означава установена връзка, тя може също така да отбележи началото на партньорство, било то в любов, бизнес или друго начинание, където взаимното уважение и разбиране са ключови.

Двойката чаши е богата на символика и значение. Винаги е важно, когато четете таро, да се доверите на интуицията си и да вземете предвид контекста, в който се появява картата, както и околните карти в подредбата.

За Катя Колева

Прочети още

наръчник по хиромантия или гледане на ръка уроци хълмове линии

Гледане на ръка – всичко за него. Наръчник по хиромантия!

Гледане на ръка (хиромантия) от скалните рисунки до дерматоглификата. Формата на ръката говори. Какво означават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *