Коварният артрит е клас с над 100 заболявания, засягащи хора от всички възрасти, пол и раси. Естествената хранителна терапия с целина може да го потисне.

Известната ни целина може да се използва като естествена хранителна терапия при потиснати артритни заболявания за индуциране на остри и хронични болезнени или възпалителни симптоми, предполагат някои учени

При застаряващото население най-честата причина за артрит е дегенерирането на хрущяла, изхабява се гладката повърхност на костите, причинявайки костни ръбци върху костите, предизвиква се болка, подуване и скованост.

В зависимост от тежестта на остеоартрита, пациентите могат да получат симптоми, които обгръщат ставите в ръцете, коленете, бедрата и гръбнака, като болките стават по време на движението или след него, нежност на мускулите и краката, скованост, загуба на гъвкавост. … и особено усещане.

Другите най-често срещани видове артрит са ревматоидният артрит (RA), който е дългосрочно автоимунно разстройство, предизвикващо топли, подути и болезнени стави.

Според статистиката приблизително 50 милиона възрастни и 300 000 деца имат някои форми или видове артрит.

нумерология

В статистиката на CDC (Центрове за контрол и превенция на заболяванията) от 2013-2015, заявяват, че на около 54,4 милиона възрастни американци (22.7%) на годишна база, някога е лекар им е казал, че те имат някаква форма на артрит, ревматоиден артрит, подагра, лупус или фибромиалгия.

Преобладаващият рисков фактор също зависи от това къде живеете. Например, процентът на възрастните с артрит варира според държавата, като е от 17,2% в Хавай до 33,6% в Западна Вирджиния през 2015 г.

Центърът за артрит Джон Хопкинс предложи данните за проучване на здравето от 1998 г. от 32,322 възрастни в 11 държави за поведенчески рисков фактор с наблюдение (BRFSS), давани всяка година в САЩ, показва, че възрастните с диагноза артрит са със значително по-голяма HRQL (Свързано със здравето качество на живота) увреждане в сравнение с възрастните без артрит.

Целината (Apium graveolens), принадлежащи към семейство Сенникоцветни (Apiaceae). Храната или зеленчуците се култивират по целия свят с търговска цел.

Тя може да нарасне на височина 1/2 м с стъбла (листа отгоре), подредени в конична форма, съединени на обща основа.

Според неотдавнашно проучване, екстракт от семена от целина дава силен ефект за потискане на симптомите на артрита в модел на полиартрит без взаимодействие с приема на лекарства. В сравнение с аспирин, ибупрофен и напроксен.

За разлика от много хранителни добавки, наличните данни сочат, че екстрактите от семената от целина не оказват съществено влияние върху ензимните системи р450 (функция в контакт с приема на лекарства) и по този начин е по-малко вероятно да промени метаболизма на лекарствата, които човек може да приема.

Ортопедичните средства за лечение на артрит и ревматизъм, класифицирани за семена от целина, са по-ефективни от ибупрофен при антиартритни изследвания, без да причиняват стомашно кървене.

Въпреки това, лечението на артрита варира от почти нулева до силно ефективна, в зависимост от определен клас продукти.

Следователно, за максимален ефект, избраните видове екстракти от семена от целина трябва да се предписват само от специалист по артрит.

В подкрепа на горната диференциация, в Университета Songkla се проведе експеримент, като се приложи екстракт от целина, биологично активно съединение, изолирано от семената от целина, срещу оксидативен стрес в черния дроб при модел на артрит, индуциран от адювант.

Резултатите показват, че оралното приложение на AGE (250, 500 и 1000 мг / кг) в продължение на 24 последователни дни намалява симптомите на артрит чрез намален оксидативен стрес в черния дроб и повишени чернодробни антиоксидантни свойства, включващи гостоприемни антиоксидантни ензими глутатион пероксидаза (GPx) и супероксид дисмутаза SOD.

Като цяло приемът на целина може да бъде ефективен за облекчаване на симптомите на артрит чрез свързване с експресията на провъзпалителни цитокини.

По-нататъшно събиране на данни за големи количества проби и многоцентрови клинични изследвания, проведени с човешка консумация по време на изследването, обаче, ще бъде необходимо, за да се допълни картината на целината и нейните биоактивни съединения като защитен ефект срещу артрит.

Екстрактите от целина потискат коварния артрит

Екстрактите от целина потискат коварния артрит

Един от начините за консумация на целина освен на салати е на сок. В книгата на д-р Норман Уокер се препоръчва смес от 270 мл сок от моркови да се смеси с 210 мл сок от целина. Това е дневната доза, която е добре да се пие преди ядене.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: