Започна обратното броене до момента на получаването на подаръците на Коледа

Дядо Коледа тръгна днес, за да осъществи ежегодната си обиколка по Земята и да зарадва с подаръци всички – малки и големи. Всички са нетърпеливи, текат последните приготовления за празничната нощ.

Дядо Коледа пристига ...

Домакините трескаво гласят постните ястия, с които ще отрупат трапезата си тази вечер. Но всички са в очакване на това, което ще открият под елхата.

Това е най-очакваното събитие през цялата година. По всички краища на света се следи движението на шейната, теглена от елените, начело с Рудолф, в която Добрия старец е напълнил чувалите с подаръци. Именно заради това, за мнозина от нас, Коледния дух ни завладява още от мига, когато Санта Клаус седне на шейната си в Лапландия, и поема по така очакваното с нетърпение ежегодно пътешествие.

нумерология

Както разказва легендата, преди Дядо Коледа да тръгне, всички работливи джуджета и верни помощници проверяват дали всичко е наред с червения костюм, дали не е забравен някой подарък, дали добре е подреден чувалът и с настроение разресват дългата бяла брада на Санта Клаус.

След тези процедури, Дядо Коледа, или както го назовават във Финландия – Йоулупукки, дава на своя любим елен Рудолф, с характерното червено носле, малко пресен еленов мъх. С това, приготовленията приключват, и съпроводен с песните на лапландските деца, добрия старец тръгва по света.

Легендата разказва, че в лапландската столица Рованиеми, има тайно място, където Санта Клаус съхранява тайния си ключ, с който той задейства огромния часовник на Северния полярен кръг. Така се забавя въртенето на Земята и Дядо Коледа успява да дари подаръци на всеки един от нас.

Весели празници!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: