Пророчества за Краят на света има отдавна и въпреки поредното разочарование, хората все очакват Апокалипсиса

Психозата за Края на света периодично се раздухва по разни поводи, с разни цели. Неоспорим факт е, че Апокалипсисът ще дойде след милиарди години, а дотогава ще се повтаря пак старата история. Човечеството, като малко дете, обича да бъде плашено със страшни приказки, а тази за Края на света все се повтаря. Ето едни от най-странните предсказания за Края на света, които са чакани напразно, както и сега някои чакат със страх, упование и вяра.

Апокалипсис

Пернатият пророк от Лийдс

През 1806г. най-обикновена кокошка в Англия снася яйца с надпис „Христос иде“. Пернатият пророк завръща страха от Бог у мнозина, докато случайно тайната не е разкрита. Ако тогава имаше защитници на животните, онзи, който й пъхал отзад надписаните яйца, е щял да си изпати жестоко.

нумерология

Исак Нютон е предрекъл Края

Известният на всички велик учен и математик е бил и теолог, наистина неортодоксален и еретичен. Едва наскоро станаха известни записките на Исак Нютон по окултни теми и алхимия. В неговия прочит на Библията, там някъде била кодирана 2060 година като началото на Края за света.

Краят идва с Халеевата комета и… медиите 

През 1910 г. Ню Йорк Таймс цитира френски астроном и всява паника с твърдението му, че смъртоносният газ от опашката на Халеевата комета ще затрие живота на Земята. Това е опровергано от множество учени, силата на медиите се оказва по-голяма. С тази реклама, за кратко бизнесът с всевъзможни средства за защита – от противогази до чадъри, са разраства многократно.

Пришествие на извънземни – 1954 година

Тогава 54-годишната контактьорка Дороти Мартин от Чикаго получава предупреждение от планетата Кларион за намеренията на Висша сила да прочисти Земята. Само за искрено вярващите ще бъде изпратена летяща чиния. Последователите й се отказали от всичките свои пари и земни блага, а на 21 декември 1954г зачакали Спасението – напразно. Наглата пророчица просто обявила, че с вярата си нейните последователи са отменили Апокалипсиса.

1982г. „Ефектът на Юпитер“ или Парадът на планетите

Астрофизиците Джон Грибин и Стивън Плейгман в своя бестселър „Ефектът на Юпитер“ предвиждат Края на света през 1982г., заради подреждането на планетите в една линия и породените от това катастрофални земетресения. Все пак, две години преди насрочения Апокалипсис те го отменят, поради „грешка в сметките“.

1995г. планетата „Х“

Тогава за пръв път се появява всеизвестната, но невиждана от никого „блуждаеща“ планета Нибиру. Тя ще обърне посоката на полюсите и ще причини още много други катаклизми. Разбира се, че извънземните съобщават това на Нанси Лийдър, станала популярна с помощта на Ню Йорк Таймс. Планетата все още витае наоколо невидима, в очакване на своя час. Според теорията за конспирацията, „ония от НАСА“ винаги са крили и крият доказателствата за извънземните, както и за Края на света.


бyтoн зa cпoдeлянe

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: