Древна структура в Индонезия може да се окаже една от най-старите пирамиди

Геологът д-р Дани Хилман твърди, че откритата структура в Индонезия, на остров Ява може да е една от най-старите пирамиди

Най-старата пирамида в Египет е построена преди почти 5000 години, но структурата открита на остров Ява, с форма подобна на египетските пирамиди и скрита под развалините, може да бъде до четири пъти по-голяма. Ако е вярно това твърдение, то може да пренапише праисторията и да хвърли светлина върху една неясна, но мощна и напреднала древна цивилизация.

Геологът д-р Дани Хилман е на мнение, че един хълм с интересна структура открит в Индонезия, на остров Ява, в западната му част е почитан, защото крие древен храм построен преди хиляди години, пише dailymail.co.uk.

Мегалитната структура на Гунунг Паданг намираща се на планински хълм, е била открита през 1914 г. и е най-голямата по рода си в Индонезия. Тя е сгушена сред вулкани, бананови палми и чайни насаждения, на 885 метра над морското равнище и на около 120 км на юг от Джакарта. Тя е разположена непосредствено до село Кариамукти, област Цианжур, на 50 км югозападно от град Цианжур или на 6 км от гара Ламреган. Това е най-големият мегалитен обект в Югоизточна Азия намиращ се в Западна Ява, главна провинция на Индонезия.

Реконструкция на предполагаемата пирамида на Гунунг Паданг в Индонезия

Реконструкция на предполагаемата пирамида на Гунунг Паданг в Индонезия

Съществуването на структурата се споменава в Rapporten van de Oudheidkundige Dienst през 1914 г. Холандският историк Н. Й. Кром също го споменава през 1949 г. на служителите на Националния Археологически изследователски център. Те са посетили местността сайта през 1979 г. с научна цел да направят археологическо, исторически и геологическо изследване.

Местните хора смятат, че мястото е свещено и вярва, че там е имало някакво светилище, където крал Силиуанни е направил опит да построи дворец за една нощ.

Асиметричната структурно оформление е обърнато нагоре към северозапад, към планината Геде, осреднена построена за целите на поклонение и построена в позиция, която е съобразена с геомантични (африканската и европейската техника за гадаене) и астромантични (астрологически – гадаене по звездите) фактори, каквито са били използвани на други места в древността. Въз основа на мегалитната форма на структурата се предполага, че е построена през 1500 година преди Христа.

С модерна техника са открити стаи, стъпала и тераси под земята. За изследователите и учените, това е доказателство за изкуствения характер на хълма и планиране на строежа, което показва интелигентен човешки дизайн.

Върхът на хълма, където се намира предполагаемата пирамида в Индонезия

Върхът на хълма, където се намира предполагаемата пирамида в Индонезия

Индонезийската пирамида предизвиква противоречия, сравними с полемиките на предполагаемите босненски пирамиди. Има яростна съпротива срещу теорията на д-р Дани Хилман и негови съдружници: 34 индонезийски археолози и геолози са се подписали в петиция до президента на Индонезия Сусило Бамбанг Юдхойоно, в която те наистина приписват Гунунг Паданг, в ранг на най-важната мегалитна структура на Индонезия и вероятно от всички в Южна Азия.

Те настояват за спазване на съответните научни стандарти и методи, така че да не застрашават културното наследство. Вместо праисторическа пирамида някои геолози вярват, че тя е по-скоро част от остатъците от близкия вулкан до Гунунг Паданг.

Към теорията на д-р Дани Хилман са проявили интерес и други археолози, но досега все още те не са склонни да приемат възрастта на пирамидата, която е по-стара от всички останали. Не е чудно, защото, ако теорията му за възрастта се докаже, че тази 100 метра висока пирамида предшества всички други ранни цивилизации.

Древна структура в Индонезия може да се окаже една от най-старите пирамиди

Древна структура в Индонезия може да се окаже една от най-старите пирамиди

Радиовъглеродното изследване показва, че е по-стара от 9000 години, и Хилман предполага, че може да бъде до 20 000 години. Затова не се приема възрастта от другите археолози, тъй като няма как да се докаже с точност, нужни са още изследвания. Освен това тази възраст надхвърля с 3000 г. креационния модел за Земята и за произхода на човека и на живота на нея. Ако наистина е на възраст от 4500 до 6000 години, това ни отвежда до цивилизацията преди потопа, описан в Библията.

По принцип радиовъглеродният метод е в подкрепа на креационния модел, но много учени нагласят годините за пред обществото да бъдат според еволюционната хипотеза. Тя даже не може да се нарече теория, след като е толкова не състоятелна. Една от причините за разликите в годините, които дава с креационния модел е и в това, че не се знае с точност в далечното минало в дадена материя, колко радиоактивен въглерод може да има натрупан, преди да се зачита това за измерванията.

Повече подробности за това в клиповете.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Древна структура в Индонезия може да се окаже една от най-старите пирамиди
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *