Чрез молитви човек съчетава двата най-важни типа дишане, които водят до вътрешен баланс и хармония

Молитвите доказано имат лечебен ефект

Учени доказаха, че чрез молитви хората действително могат да достигнат до вътрешен баланс и хармония. И това се дължи не само на психологическия ефект, който се постига, когато човек се моли. Според специалистите позата, в която застава молещ се човек – на колене, с леко приведено напред тяло, съчетава по изключителен начин двата най-важни за организма типа дишане – дълго или ниско (дишане с корема) и кратко или високо (дишане с гърдите).

МолитвиПървият тип е характерен за съзерцанието, докато вторият е свързан с емоциите ни. Второто е свързано с емоционалното обръщане към Бога в трудни за нас минути, докато дългото дишане ни помага да се откъснем от суетата и да усетим цялата природа и случващото се покрай нас с всяка фибра на тялото и ума си. Когато човек застане на колене, за да се моли, се заема поза, която най-добре комбинира двата типа дишане.

По този начин се постига спокойствие и вътрешна съсредоточеност. Неслучайно човек отправя най-горещите си молби паднал на колене. В католическите храмове пък проповедите се слушат, седнали на пейки, тъй като това затруднява горното дишане и се стимулира долното. Което води до по-добро съсредоточаване на молещия се в молитвата като диалог. В тази позиция човек може да помоли за помощ, но няма как да медитира, тъй като дългото дишане е затруднено.

нумерология

В православните църкви пък е затруднено ниското дишане, тъй като в тях молещият се стои изправен.

Освен това молитвите лекуват главно когато са отправени с вяра към Бога. Той е основният фактор на изцелението. Добре е преди молитвата, човек да се покае от греховете.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: