Днес баба Ванга щеше да навърши 100 години

Издигнат е монумент в нейна чест

Баба Ванга, която без очи, виждаше повече от всички нас

Запознати с  биография на баба Ванга знаят, че съществува спор относно точната й рожденна дата. Близките на баба Ванга твърдят, че е родена на 31 януари 1911 г. В официалрните регистри на ГРАО е записана датата 3 октомври. Но това не е най-важният факт. Ако днес баба Ванга беше жива, щеше да чества 100 годишен юбилей и дворът на нейната къща на Рупите щеше да бъде препълнена от нейни почитатели и хора, на които е успяла да помогне.

Монументът на баба Ванга

Но от 11 август 1996 година баба Ванга не е част от физически живите хора. Но днес ще бъде открит монумент на баба Ванга на Рупите. Тя е седнала на стол, с ръка, сочеща напред, така както е седяла, когато е правила предсказания. Той е внушителен паметник с тегло 500 кг. Материалът за направата е месинг, а повърхността е покрита със сребро. Очевидци твърдят, че всеки който отиде до Рупите и види новия монумент, изпитва усещането, че баба Ванга никога не е умирала. Инициативата е на фондация „Ванга”. Монументът е изработен от именития проф. Емил Петров.

Бюст – паметник на леля Ванга е дарен на музея „Ванга” от Иван Кочев (бизнесмен) – кръщелник на баба Ванга. Той е монтиран до къщата на пророчицата.

Днес тържествата ще започнат в 11 часа, когато ще бъде отслужена литургия в храм „Света Петка Българска”, издигнат по изричното желание на пророчицата. След литургията ще се извърши освещаване на големия паметник. Той е поставен от лявата страна на мостчето, по което се стига до храма. Вече от всички краища на България се стичат стотици хора към Рупите, за да изразят своята почит и уважение към леля Ванга.

Днес баба Ванга щеше да навърши 100 години
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Днес баба Ванга щеше да навърши 100 години

  1. Еврейский дурдом. Обнаглели беспредельно.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *