Откриха мистериозен скелет на динозавър в Китай, и е заснет друг

Мистериозен 60-футов скелет на динозавър е намерен от китайски селяни, които са убедени, че той е на истински дракон, а е открит друг на неизвестен на нов вид летящ динозавър

Откриха е скелет на нов вид летящ динозавър в Китай

Земеделски и строителни работници в Китай са открили останките от нов вид динозавър, подобен на птица, който изглежда е умрял, след като се е забил в калта. Проучваният според експертите, добавят тежест към идеята, че такива животни са процъфтявали малко преди масовото изчезване преди 66 милиона години, пише theguardian.com.

Останките от овирапотозавър, открити от земеделски производител и строителни работници в Китай.

Останките от овирапотозавър, открити от земеделски производител и строителни работници в Китай.

Предположението за изчезването им преди милиони години е според еволюционна теория, а според креационната теория подкрепяща библейския доклад за сътворението, всички динозаври и други изчезнали животни са живели преди потопа, който е бил според Библията преди около 2500 години.

Находката е с размера на овца, с клюн, крила и герб на главата си, безболезнено същество се смята за вид овирапотозавър – група птици, подобни на пернати, беззъби динозаври, които бродили по земята в периода малко преди един астероид да се забие в нашата планета край бреговете на Мексико може би, което води до унищожаване на тогавашния живот.

Един консерватор работи върху новата находка.

Един консерватор работи върху новата находка.

Стефан Брусате, палеонтолог от университета в Единбург, който заедно с колеги от Китай е съавтор на изследването, публикувано в списанието Scientific Reports (Научни доклади), казва, че ако го видим жив, ще бихме си помисли, че това е странна птица.

Според него новооткритият динозавър изглежда е претърпял преждевременна смърт, тъй като изглежда, че е паднал в калта и така е умрял. Вратът му е извит, главата е повдигната, сякаш е залепнала над нещо и двете му крила са изпънати към страните на тялото, така че не е могъл да се освободи и да помръдне.

Вкаменелостите на динозаврите са открити на строителната площадка на гимназията близо до Ганксиан, в провинция Дзянси в южен Китай, и са има дали името  Tongtianlong limosus – „кален дракон по пътя към небето“. Вкаменелостите са били открити от строителни работници, които са използвали TNT, за да взривят скалите. Дейността, която макар и неочаквано е довела до откриване на остатъците от динозаврите, изглежда също е унищожила части от вкаменелостта, включително части от ръцете и опашката и отдясно от задния крак.

Открит е скелет на нов вид летящ динозавър - овирапотозавър в Китай. Може би така е изглеждал преди да загине.

Открит е скелет на нов вид летящ динозавър – овирапотозавър в Китай. Може би така е изглеждал преди да загине.

Брусайт казва, че новооткритият динозавър хвърля светлина върху екосистемата непосредствено преди удрянето на съдбоносния астероид. В ония времена е имало не само много динозаври, но все още активно са се диверсифицирали – все още много нови видове, са се появявали, според еволюционната теория.

Ученият добавя, че новото откритие се свързва с редица скорошни находки от овирапотозаври от Южен Китай, което предполага, че такива летящи динозаври или птици (може и така да се нарекат) като тях са се увеличили, преди да загинат при масовото изчезване. „Това както изглежда, е, че тези находки вероятно са доста общи части от динозавърската екосистема“, каза той. Това наистина е била може би последната вълна от разнообразяване на динозаврите преди да дойде астероидът.

Павел Учърчър, професор по палеобиология в Университетския колеж в Лондон, който не е участвал в изследването, казва, че стойката на динозавъра е необичайна и от нея не може да се открие нищо. Той е на мнение, че никой не знае какво означава това и е странно, но научно не ни отвежда никъде.”

Той добави, че откриването на новия вид овирапотозавър добавя тежест към аргумента, че вместо да бъдат в упадък преди масовото измиране, динозаврите може да са били процъфтяващи. Той не подкрепя аргумента по един или друг начин, но това е друга възможност в полза, може би, на предположението, че със сигурност има някои места в света, където те са живеели абсолютно добре.

Мистериозен 60-футов „скелет на летящ динозавър“, е намерен от китайски селяни, които са убедени, че той е истински дракон

Другият скелет на дракон намерен от китайски селяни.

Другият скелет на дракон намерен от китайски селяни.

Друга по-различна находка е публикувана в нета, която е намерена от жителите на град Джанджяку, в северната китайска провинция Хъбей. Те са заснели мистериозните кости и са публикували откритието си, пише сайтът thesun.co.uk.

Останките са измерени, че са с дължина 60 фута, но местните жители не са сигурни как са стигнали до тях. Все още не е потвърдено какви са останките, но откритието предизвика интерес към социалните медии.

Скелетът включва голям череп и два малки крака – простиращи се по протежение на тялото на динозавъра. За разлика от драконите, изобразени в западната митология, традиционните китайски дракони нямат крила и летят чрез „плуване“ във въздуха.

Драконите са били в центъра на вниманието наскоро след прожекцията на последната поредица от фантастични филми с епични игри – Game Of Thrones.

Няма потвърждение засега от научните среди, че това е истинска археологична находка и много коментатори са на мнение, че скелетът е направен от пластмаса и с цел да предизвикат сензация. Възможно е китайците да са искали да си спечелят слава за откритие като чудовището от Лох Нес и да привличат туристи. Имайте пред вид и този вариант, който е твърде вероятен за този открит скелет на ”дракон”.

Заснет е летящ дракон в небето над Китай! Истина ли е?

Заснет е летящ дракон в небето над Китай! Истина ли е?

Заснет е летящ дракон в небето над Китай! Истина ли е?

Друг сензационен клип е пуснат в нета, отнасящ се за заснет летящ дракон в Китай. Клипът е публикуват в началото на 2017 година. По-късно е публикуван и в esoreiter.ru. Сайтът информира, че летящи дракони са снимани и в Румъния и в САЩ в щата Монтана.

Криптозоолозите са на мнение, че огнедишащите дракони се появяват от паралелни светове като Чупакабра, Йети, и други същества-чудовища, пише „Флагман“.

За този клип също има много изказвания, че е фалшив и че е монтаж, с цел да се предизвика сензация.

Дали са истински или не, находките със скелета на дракона и заснетия летящ дракон, не може да се докаже точно засега, но в близкото бъдеще е вероятно да се узнае истината.

Откриха мистериозен скелет на динозавър в Китай, и е заснет друг
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *