ПОТРЕС! Ето как МЪРТЪВЦИТЕ се превръщат в ДИАМАНТИ!

Това е уникален начин, по който починалите ни близки ще останат винаги покрай нас

Как мъртвите ни близки да останат завинаги покрай нас? Един от възможните отговори на този въпрос може да е като ги превърнем нещо уникално и неповторимо.

Уникален начин, по който починалите ни близки ще останат винаги покрай нас

Уникален начин, по който починалите ни близки ще останат винаги покрай нас

За да осъществим това, сайтът Inhabiatat.com ни предлага шест варианта за трансформиране на телата на обичните ни същества в нещо запомнящо се, разкри БЛИЦ.

Според последните модни тенденции на западната култура, най-често прилаганият начин е да направим от праха на мъртвите ни близки ценен диамант. Тези камъни се наричат „мемориални брилянти” и могат да бъдат намерени в различни цветове, точно както и естествените.

За да се използва праха на мъртвия, той трябва да се обработи под огромно налягане и при много висока температура. По този начин се получава тъй нар. „кимбърлит” или обикновен диамант. По думите на експертите, мемориалните диаманти не се различават по красота и качество от истинските камъни, които се добиват в мините в Намибия и Ботсвана.

Вторият начин, за да останат близките ви завинаги покрай вас. Това е превръщането им във винилова плоча с вашата лична или тяхната любима музика. Плочата, създадена от праха на мъртвец, свири по същия начин както и виниловата.

Друг начин, който показва изключително оригинално отношение към смъртта, е наскоро лансираният от дизайнерката Надин Джарвис. Тя предлага от праха на починалите ни близки да се направят моливи. Така, от едно изгорено тяло, може да се получат до 240 молива.

При този метод, художничката предлага с тези моливи да се пише на специална маса, която представлява херметически затворен сандък. От едната му страна има острилка. Когато се острят моливите с нея, прахът пада в кутията. Така, щом всички моливи се изострят, сандъка ще стане уникална урна за праха на починалия.

Четвъртият начин е изобретен от майстора на мебели Уилям Лорън. Той например предлага начин как да си сглобите етажерка от частите на ковчег. Така на нея ще можете да си поставяте вещи, а когато дойде лобния ви час, от нея става отново „идеален” ковчег.

Петият уникален начин е изобретен от холандската художничка Уейки Сомърс. Тя прилага 3D принтер, за чиито работни материали тя използва праха на починали хора. Към праха тя добавя цимент и така прави уникални скулптури и композиции, според желанията на опечалените.

Шестият начин е сред най-романтичните. Към праха се добавя доста голямо количество цимент и така полученият блок се спуска на морското дъно, където да стане началото на коралов остров.

сподели бутон

ПОТРЕС! Ето как МЪРТЪВЦИТЕ се превръщат в ДИАМАНТИ!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *