Деца боядисаха яйца и направиха от тях православен храм (ВИДЕО)

С боядисване на яйца, забавления, песни и танци, деца отбелязаха Велики четвъртък и направиха най-големия православен храм от оцветени в шарени краски яйца

Уникалната традиция - боядисват яйца за Великден

Уникалната традиция да се боядисват яйца за Великден

Днес, на Велики четвъртък, премина инициативата „Да боядисаме яйцата заедно” на БНТ, която се проведе в Столичната зоологическа градина. Това събитие премина с веселие, песни и танци, с боядисване на яйца и направата на картички от деца от SOS детски селища България, съобщи БГНЕС.

На импровизираната сцена в зоопарка се представиха вокалните групи „Пим Пам“, „Смехоранчета”, „Синигерчета”, балет „Веда Джуниър”, ансамбъл „Чинаре”. Децата се забавляваха като оцветяваха пъстрите великденски яйца с помощта на художника Иван Яхнаджиев. С шарените яйца децата сътвориха картина, на която беше изобразен най-големият православен храм. Тази уникална творба ще бъде дарена на детска болница.

Директорът на зоологическата градина в София, д-р Иван Иванов заяви, че се надява подобни събития да станат традиция. Именно там бяха отпразнувани големите празници Лазаровден и Цветница, очаква се и Гергьовден да бъде почетен по подобаващ начин.

Инициативата „Да боядисаме яйцата заедно” е на БНТ, като медиен партньор на мероприятието е БГНЕС.

< ВИДЕО ТУК >

Неслучайно организаторите са избрали това събитие да се реализира точно на Велики четвъртък, тъй като проведено на открито на територията на зоопарка, то се превърна в празник за цялото семейство, а децата под формата на игра научават за традициите, които спазваме по време на Великденските празници. По време на забавното мероприятие, столичният зоопарк отвори безплатно вратите си за всички деца и възрастни желаещи да се включат в забавите и игрите.

Деца боядисаха яйца и направиха от тях православен храм (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *