Двойниците (doppelgangers) са напълно идентични хора, чийто произход и значение са обвити в мистерия

Историите за двойниците в митологията и историята са загадъчни и зловещи и в повечето случаи се смятат за лоша поличба.

Историите за двойниците в митологията и историята са загадъчни и зловещи

Историите за двойниците в митологията и историята са загадъчни и зловещи

В буквален превод „double-goer“ ( от немски) означава „двойна енергия“ – двойник, който не е истински, а привидение, което се появява на мястото на човек или в ситуация, която в реалността не би била възможна.
Никой не може да каже със сигурност какво са двойниците. Много учени смятат, че това явление се случва на базата на наранявания или стимулация на определени части на мозъка, които причиняват грешки в пространственото мислене.
Двойници често се възприемат като лоша поличба. В много случаи, двойникът се появи по време на или скоро след трагичните събития, като например в случая на вицеадмирал сър Джордж Траойън на Викторианската епоха в Лондон. Той е бил видян от множество гости на парти в дома си, като просто стои и се взира мълчаливо, а в същата нощ той е починал в морето.
Другa лошa поличбa може да дойде под формата на предупреждение, като например в случая на бившия президент на САЩ Ейбрахам Линкълн, който е видял двойникa си на няколко пъти в огледалото, докато той е в легнало положение в другия край на стаята. Всеки път той вижда все по-бледо копие на себе си. Скоро той умира.
Дали наистина съществуват двойници или това са образи създадени от литературата и филмите никой не може да каже. Все пак има хора, които смятат, че са виждали своите двойници, но дали това няма рационално научно обяснение или е свръхестествено явление, е въпрос на тълкувание.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: