Две тигончета се родиха в Китай (+ВИДЕО)

Бебетата лъво-тигри са се родили в природен резерват в Китай, като едното не  е оцеляло, а другото е под постоянно наблюдение.

Лъвицата е родила и трето бебе, което е лъвче.

Кръстоската между лъвица и мъжки тигър се среща по-рядко от тази между тигрица и лъв – лигър.

тигонче се роди в Китай

Тигоните са изключително рядки екземпляри

Ху Тианчи, мениджър на отдела по грижа за животните в резервата, обяснява, че въпреки че тигрите и лъвовете принадлежат към едно семейство, те са различни видове и са генетично различни. След чифтосването раждаемостта е около 1-2%, друг фактор, който оказва влияние върху това, че това са редки видове, е това, че много малка част от малките тигончета оцеляват.
Само едно на 100 хиляди лигърчета оцелява, а при тигоните едва едно на 500 хиляди. В целия свят има по-малко от 10 тигона.
Тигонът е по-малък от родителите си по размер – не повече от 2,5 метра и тегло 180-200 кг. Лигърът от своя страна е най-голямата котка в света, дори по-голям от сибирския тигър. Изправен може да достигне 335 см, а теглото му е над 500 кг. Рекордно тегло е достигнато от тигър живял в Блюменфонтен зоо в края на 19 век, който е тежал 898 кг. Най-големият лигър в момента се казва Херкулес и живее в американския Институт за защитени и редки видове в Маями и тежи 400 кг.


Две тигончета се родиха в Китай (+ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *