Граф Сен Жермен често е подхвърлял, че е на над сто години, въпреки младежкия си вид

Граф Сен Жермен е сред най-тайнствените и мистични личности в историята. Аристократът е известен със състоянието си на вечна младост. Самият той доста често изтъквал, че е на над сто години, въпреки младежкия си вид. Граф Сен Жермен е сред основоположниците на алхимията и алхимичното изкуство. Той е твърдял, че може да произвежда злато.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен

Много историци смятат, че именно в тези му способности се крие и тайната на вечно младата му визия. Освен с това, името на Граф Сен Жермен е свързвано и с окултизъм и участието в цял куп тайни общества. Много експерти дори смятат, че името на аристократа притежава тайнствено значение и не е неговото истинско. Според историците „Сен Жермен“ идва от латинската фраза за „свят брат“ – Sanctus Germanus. Смъртта на Граф Сен Жермен е не по-малко тайнствена и от живота му.

Въпреки, че има официални сведения, че графът е починал през 1784 година, гробница с неговото име не е открита и до днес. Свидетелство за смъртта му пък твърди, че Граф Сен Жермен е погребан в полския град Силезия. Където също липсва надгробен камък и гроб. Историческите сведения пък разкриват, че през 1789 година, 4 години след „смъртта си“, графът се появява във Франция и се представя пред кралица Мария Антоанета.

Тази е и последната публична поява на Граф Сен Жермен. От тогава насам следите му се губят, а историите, че той все още е жив, продължават и до днес.

 

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: