Предизвиканото от човека глобално затопляне поражда бури, наводнения, пожари и изчезване на растителни и животински видове

Глобалното затопляне е проблем, предизвикан от човешки действия, за които се знае, че оказват влияние върху климата.

Понеже хората използват горива като въглища нефт и природен газ за производство на енергия или изсичат горите, въглеродния диоксид се натрупва на нашата планета.

Това от своя страна води до съществено изменение на климата и по-специално до повишаване на температурата.

Предполага се, че последиците върху Земята от настъпилото глобално затопляне  ще бъдат трайни, дългосрочни и опустошителни.

Те се свързват с повишаване на морското равнище, наводнения, топене на ледниците, избелване на коралите и разпространение на болести.

Глобалното затопляне може да доведе до крайности в температурите. През последните години се наблюдава тенденцията за изключително горещи лета и мразовити зими, които не са познати до този момент.

Промените в климата водят до аномалии във времето, екстремни метеорологични условия, урагани, тайфуни, цунами и други мощни разрушителни природни явления.

нумерология

Учените са на мнение, че ураганите ще стават още по-силни и интензивни. Това е така, защото те черпят своята енергия от кондензацията във високите атмосферни слоеве. Тя се получава след контакт между топлите океански изпарения и студените горни слоеве на атмосферата.

От друга страна високите температури могат да задълбочат сушата и да увеличат риска от горски пожари.

Глобалното затопляне ще предизвика изчезването на полярните мечки

Настоящото глобално затопляне ще предизвика изчезването на полярните мечки

Учените предвиждат, че изменението на климата ще увеличи и честотата на дъждовните бури, поставяйки много региони в риск от опустошителни наводнения.

Предизвиканото от човека глобално затопляне опустошава кораловите рифове и предизвиква топенето на ледовете. Това от своя страна ще доведе до изчезване на животинските видове (полярни мечки и антарктически пингвини), които не могат да се адаптират към новите условия на живот.

Някой полярни мечки се дават, защото не могат да плуват на дълги разстояния и да достигат до ледените късове.

Според учените повече от половината от тези животни ще изчезнат до средата на века, поради топенето на ледената покривка в Арктика.

В района на Калифорния пък морските обитатели се изместват на север, най-вероятно в отговор на по-топлите океански и въздушни течения.

През последните 25 години популацията на антарктически пингвини значително е намаляла.

Окисляването на океанът допринася за унищожаването на кораловите рифове, които са изключително важни за неговата екосистема.

Това са само част от последиците, които вече започна да предизвиква настоящото глобално затопляне.

За да опазим природата и себе си е необходимо всички ние да бъдем по-отговорни и разумни при използването на натуралните ресурси.

Същевременно съществува теория и от други учени, че не настъпва глобално затопляне, а мини ледников период.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: