Георги Изворски в своите беседи, лекции и книги говори за Петър Дънов, за окултните правила на храненето, за храната, за хляба, за меда

За Учителя Петър Дънов:

„Всичките учения са обединени в началото на миналия век от всемирния Учител Беинса Дуно или Петър Дънов.

Тангризмът е основата, но вече можем да говорим за неотангризъм, неоорфизъм и необогомилство. Но хубаво е, и както съм го казвал неведнъж, всичко онова, което ни обединява, ни сближава не само със самите нас, но и със Светлата сила и ние трябва да вървим по правия път. А всичко, което ни разделя, ни отдалечава от истината. А тя е една единствена – Божествената истина.

И мога да кажа простичко: Всички онези учения се свеждат до едно – да ни научат на любов. Нашите тракийски земи са един светлинен център. Именно заради това и Учителя Петър Дънов слезе преди доста години тук, за да запали тази искра, този огън на любовта и приятелството, на мира, на съгласието и да се разпространи по целия свят, а това неминуемо вече е дошло” – смята лечителят Георги Изворски.

Георги Изворски обяснява, че пентаграмът е новият християнски символ

Георги Изворски обяснява, че пентаграмът е новият християнски символ

За Семейството на светлината:

нумерология

„Това витае във въздухът и ние правилно се наричаме Семейство на светлината. Защото независимо на коя географска ширина си, независимо какъв си, кой си, колко се молиш, влизаш ли в храма, или не влизаш… Ако си просто чист, свестен и истински човек, приятелски настроен към всичко и към всички и излъчваш любов, ти си член на Семейството на светлината. А това членство никой не може да ти го отнеме” – споделя Георги Изворски.

За пентаграма, който носи:

Пентаграмът е символ на 21-и век и третото хилядолетие. Пентаграмът също е християнски символ, който измества кръста през това хилядолетие” – счита Георги Изворски.

За татуировките:

„Господ ни е дал абсолютно чисто тяло. Татуировките създават квантови полета върху тялото и въздействат върху неговото светлинно поле. Тялото започва да се съобразява с вибрациите на татусите. С татуировките организмът не може да постигне своето спокойствие. Трябва да бъде изразходвана допълнително енергия, за да бъдат неутрализирани като вибрации” – твърди лечителят Георги Изворски, когото мнозина считат за духовен учител.

Георги ИзворскиГеорги Изворски разкрива в своите беседи окултните правила на храненето и тайната на храната на съвременния човек

Първото нещо, което трябва да знаем за окултните правила на храненето, е, че стълбището се мете отгоре надолу – твърди в беседите си Георги Изворски.

Кристалната решетка, която има захарта, поема, след толкова много преработки – всичките хора, които са я преработвали, са оставяли в нея както позитивите, така и негативите си. Но негативите винаги са по-силни на Земята, защото имаш проблеми – цените, тока, децата те ядосват… Жената, която пакетира дори и на машината, оставя всичко в захарта.

Защо, предполагате, Ванга гледаше на захар? Защото има абсолютна кристална структура и на нея не й беше необходимо да вади информацията от главата на човека, а про просто й беше да извлече данни от бучката захар, върху която човекът бе спал.

Захарта не може да се самоочиства от негативите, докато медът може, защото е жива същност. Той има автоматичното право да се самопочиства. От какво се чисти? Естествено, от негативите. Защото е по-умен дори и от човекът. Човекът си ги държи, пази си паразитите – дали са духовни, или физически но той си ги търпи и даже си ги умножава.

Медът е самопочистваща се система и затова може да го ползвате колкото си искате. Докато захарта не може да се самопочиства.

Говоря сега за интелигентността на храните.

Ако един морков е в детската ясла, една глава лук – в детската градина, доматите и краставиците са първи и втори клас, малината и къпината са пети и шести клас, в гимназията са прасковата и кайсията, ябълката е студент, а едно гроздово зърно е професор. Това е разделението на плодовете по интелигентност и по интелект.

При човека интелигентността и интелекта са много различни неща. Човек може да знае 10 езика, да е академик и професор, но може да има абсолютно ниска духовност, т.е. интелигентност. Но интелект има огромен. Но както казва Петър Дънов, мирът божий превъзхожда всяко знание. И какво трябва да ценим повече – моралните ценности и добродетели, или интелекта?

Човек се нуждае от онази храна, докъдето достига собствената му интелигентност. Затова храната се разделя на три вида: подземна, надземна и върховна. След плодовете започваме да се храним със светлина.

Аз само за да подкрепя моите приятели вегетарианци, вегани и суровоядци – да няма в храната никаква агресия. Дори автоагресията поражда токсини, които тровят организма. Човек трябва да има първо чисти мисли, чисти чувства и чисти дела. След това е чистият въздух, чистата вода и чистата храна.
Ние сме това, което ядем – това е първата страница на всяка една книга за здравето. Но има огромна разлика от една билка от 15-и век и една билка сега.

Тоест – билката се променя, тя подлежи на транформацията.

Georgi_Izvorski-2Кои са храните, които ще ускорят еволюцията ни според Георги Изворски

Много храни започват да се активират след 2000-та година, защото времето, което чакаме, наближава.

Сусамовият тахан, примерно, започва да дава 100 процента от себе си. Лимецът започва да дава. Живото жито, което не се е променило през последните 18 хиляди години. Защото от тези храни зависи по-лекото ни преминаване оттатък и по-лекото преобразуване на организма.

Но трябва да сме дорасли за тях – т.е. трябва да ги употребяваме съзнателно. Трябва да медитираме. Ние се запознаваме с храните, както се запознаваш с едно дърво, както се запознаваш с един приятел. За това са били всички молитви – да минат 2-3 минути, за да може храната да приеме вибрациите на човека. И тогава храната казва:

„Да, господарю мой, аз ще дам 100 процента от себе си, но само не ме боди с вилица и не ме режи с нож“.

Затова една разрязана ябълка, примерно, дава само 20 процента от себе си – твърди в своите лекции Георги Изворски.
Нашето отношение към храната трябва да бъде мило и с любов. Тогава храната ще дава 100 процента от себе си. Тук действа законът „подобното привлича подобно“.

Ряпата например дава агресия, защото е нискочестотна култура. Докато най-висшата култура е гроздето. То дава абсолютния колективизъм. Всяко едно зърно е прикрепено към цялото, но е едновременно и свободно. Ето така ти си самостоятелна личност, но си прикрепен към цялото, към Бога. Затова Учителя казва: „Има индивидуален егоизъм, но има и колективен егоизъм“.
„Както казва апостол Павел, телата ни от глинени ще станат кристални. След кристалните те стават ментални, каквито са на боговете. Кристалните са на

ангелите и архангелите. Затова силицият участва в нашето квантово поле. Нашето тяло трябва да поеме силиций, необходим за изграждането на новото тяло. То започва да се изгражда от костната система. Тя става куха като на светците отшелници, които са излизали в планините. Така човек започва вече леко да върви по духовния път.

Ако човек гладува и е тръгнал по духовния път, на 360-ия ден тялото започва да произвежда необходимите му аминокиселини само от прием на вода.
Лимец, тахан, гроздето са висши храни.

Ядките са прекрасен снабдител на селен. На нашите ширини човек трябва да се насочи към прасковите и кайсиите, които ни доставят селен.

G_Izvorski-3Защо трябва да се насочим към суровоядството, вегетарианството или веганството?

Когато изядеш една пържола, мозъчните клетки дават сигнал на всички останали в тялото, че идват токсини – твърди в беседите си Георги Изворски.

Когато изядеш една ябълка, тези сигнали са за здраве, жизнерадост и безсмъртие.

Първият сигнал се получава и от една лоша дума, от една лоша мисъл, от едно лошо чувство.

В евангелията Исус дава препоръка на човека с каква храна да се храни през всеки един сезон. Гроздето може да се консумира от август до декември, когато зрее плодът в природата. Аз лично, когато зрее гроздето, ям само грозде. Формулировката е много простичка: „Всичко онова, което правиш, трябва да ти носи поне мъничко радост и задоволство“. Ако човек живее по тази дефиниция, всичко е прекрасно.

Сам Исус в Евангелието на есеите казва така: „Питката, която ще направите от брашното, което ще счукате, ще я печете на слънцето – до обяд от едната страна, следобед от другата“. Знаем, че всички велики посветени се хранят само по веднъж на ден. Посветеният яде храната, побрана само в две шепи.

Толкова му е необходимо – храната, побрана в две шепи – колкото му са големи шепите, толкова. За децата, разбира се, това не се отнася. Не важи и за подрастващите организми – при жените до 21 години, за мъжете до 23. Просто за тях има други нормативи, но те сами се усещат. Между другото, дъщеря ми стана вегетарианка на 17 години.

Така човек трябва да се храни веднъж на ден, след 12 часа започва прочистването. Американската закуска с бекон и яйца ви докарва целия спектър от 12 „прекрасни болести“. Човек трябва да е чист и да медитира непрекъснато.
Какво е медитацията? Това е будност.

G_Izvorski-4За хляба

Защо не говоря толкова много за хляба? – пита в своите беседи Георги Изворски
2 години вкъщи и после 6 години в планината – общо 8 години не бях ял хляб, хлебни изделия, захарни изделия… Но не искам да звучи нескромно. Забранил съм си да говоря за себе си, защото винаги може да звучи нескромно, както и да споря. Защото по този начин си подхранваш егото с нещо.

Хлябът е нещо изключително и прекрасно. Само че да я няма тази мая в него. Тази мая наистина убива ензимите в организма и оттам отслабва имунната система на човека. Щом отлабне имунната система на човека, отслабва този интелект на организма и той не може да се бори. Затова започва и да се пълнее, започват патологични изменения. Маята е най-вредна за организма ни, защото ни носи поне 100 болести.

Затова, когато ядем хляб, трябва да ядем от онзи, който е чист, хубав и добър и тогава е полезен за нас. От много години хлябът съм го заместил с 30 гр. жито, с което се храня наистина от много години. 24 часа се кисне във вода, още 24 часа леко да покълне с от 2 до 5 мм, с малко лимон и става прекрасно. Ако житото е лимец, това е още по прекрасно.

Лимецът е онази храна, която единствена има аура. Тази аура лесно контактува с човешката и затова тази храна се разгражда най-бързо и най-пълноценно.

От него обаче добивът е много нисък – от 70 до 100 кг от декар. Той не приема никакви торове, нищо изкуствено. Ти си е диво жито.
Учителя казва така: „Човек може да живее само с хляб и вода“. Но със този хляб от лимец.

Ял съм много питки от лимец, който засища. Лично аз се чувствам абсолютно заситен. Енергията ти се запазва и ти стои.

Към хляба, пак подчертавам, трябва да се отнасяма по специален начин. Защото хлябът е – както водата приема нашата кодировка, нашите мисли – той е същото нещо. Но понеже е преминал през някаква термична обработка, хлябът е най-самоочистващото се нещо. И то специално – житото. Но не от онова генно модифицираното, защото е повредено. Хубавият хляб се прави с квас – с естествена мая, която са използвали нашите прародители. Може да се добавя и просо, което дава тази активация на силиция, и специално на селен.

Тук е мястото да ви спомена за една билка, която може да се приема и външно и вътрешно. Това е полският хвощ, който съдържа най-голямото количество на силиций у себе си. С него се правят и бани, но може да се пие и на отвара. Той намалява налягането в организма и го чисти. Той дори се просмуква през кожата, когато правиш бани. Народният лечител Петър Димков казва, че с полският хвощ се правят бани, които облекчават проблеми с очите, с бъбреците и високото кръвно налягане. Но в парните бани трябва да е ясно, че не се топи сърдечната област.

Човек е добре да се храни в периода от 12 до 16 часа, максимум до 18 ч.

Билките лекуват на 50 процента, останалите 50 процента е ритуал. Светлите сили, които ни наблюдават и ни вкарват в правия път, те искат уважение и почит. Те искат обич, искат да го виждат и чувстват това от наша страна. Бог не се натрапва. Създателят чака да му се обадим. Тоест – да си насочим вниманието към него и да се помолим.

Затова молитвата е толкова силна. Билкарите знаят, че една билка се пие от съд – глинена или стъклена чаша, и с условието – на всяка една глътка да благодариш. Благодарността носи вибрацията на любовта, която отлита във Вселената и след това ти връща 10, 50 и 100 пъти точно това. Затова формулата, която се казва сутрин и вечер, е като моята молитва която е много проста: „Любов, любов, любов и благодарност!“

Не ти трябват дългите ритуални молитви и мантри. Това е напълно достатъчно за човек с буден ум, за постоянно медитиращия човек. Само няколко мига и се свързваш моментално с Духа – разкрива в своите лекции Георги Изворски.

Georgi_Izvorski_5Бог е дал всички необходими качества на храната дори като енергийно ниво – твърди в своите беседи Георги Изворски

А когато сме гневни, повреждаме тази енергийност. Пробием ли с лоши мисли аурата на храната, то ние я повреждаме, тя вече в никакъв случай не е пълноценна. Когато сме пред храната трябва да се пазим от негативнити мисли, чувства или дела. Оттам се получава и стресът и оттам се получават болестите на физическото тяло.

Сам Учителя казва – 20 хапки са достатъчни. И станете от трапезата. Изследванията показват, че хората употребяват от 6 до 12 пъти повече количество храна, отколкото им е необходимо. Познавам хора, които ядат днес по 1-2 ябълки, една шепа ядки, 2 лъжици мед и 2 лъжици сусамов тахан, не слънчогледов.

Сега, след 2000 г. дойде времето някои висши храни да се използват на 100 процента, за да може човешкото физическо тяло да премине по-натам, в прехода. Човекът с по-ниско съзнание е всеяден – употребява всякакви видове храни. Интелигентният човек започва да елиминира една по една храните, които му вредят. Фактически той започва да оздравява по този начин тялото си. Принципът е по-малко храна, но по-качествена.

Преди около 12 500 години на Земята започва да се разселва бялата арийска раса, а след нея идват кристалната и диамантената раса. Бог е дал на бялата раса следните четири неща. Това са: пшеницата, или лимецът, който е за бялата раса, второ – лозата и гроздето, третото – пчелите и медът и четвъртото – дава му животното, конят да е помощник на човека. Конят е даден, защото квантовото му поле се свързва с това на децата и им дава имунитет.

Затова децата са ги учили да яздят до 14-годишна възраст. Конят е едно абсолютно благородно и силно животно. Ненапразно прабългарите заменят като своя емблема хищния лъв с благородния кон – твърди в своите беседи Георги Изворски.


Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: