Техниката гадаене по нокти се е използвала от древните народи на Египет и Китай

Онихомантия – така се нарича древното гадаене по нокти, което продължава да бъде актуално и днес.

Ноктите са важна част от външния вид на всеки един човек. По тях може да се определи доколко е чистоплътен индивида, някои заболявания, а понякога дори настроението и бъдещето.

В древността дължината и цвета на ноктите са определяли социалния статус. Колкото по-ярки и дълги са били те, толкова по-висок статус в обществото е притежавал индивида.

Чрез гадаене по ноктите може точно да се определи съдбата и характера на един човек. Трябва да обърнете внимание на нокътната плочка – цвят, форма, дължина и петна по нея.

Квадратни нокти

Обикновено ноктите с такава форма говорят за твърда силна, уверена личност. Понякога изглежда, че индивидът притежава прекалено високо самочувствие, което е причина да бъде избягван контакт с него от останалите.

гадаене по нокти на ръцете

Чувствителните личности притежават обли нокти

Обли нокти

Облата форма на ноктите говори за любезни, чувствителни и емоционални личности. Понякога тези индивиди са толкова притеснителни и неуверени, че не успяват да покажат своите силни страни и положителни качества.

Трапецовидни нокти

Собствениците им често са образовани, начетени и красноречиви хора, които притежават голямо самочувствие. В повечето случаи този тип хора не могат да намерят вътрешен баланс и да общуват свободно с околните.

Остри нокти

нумерология

Острите нокти говорят за човек със собствено мнение, който не се съобразява с чувствата и желанията на околните. Този тип хора са склонни да критикуват, манипулират и дори да нападнат, за да получат своето.

Дълги нокти

При гадаене по нокти, трябва да се вземе предвид и дължината им. Обикновено недоверчивите индивиди, свикнали постоянно да критикуват, притежават дълги рогови плоскости.

гадаене по нокти къс маникюр

Хората с изгризани нокти са нервни, стресирани и избухливи

Къси нокти

Хората с къси нокти са последователни, често заемат лидерски позиции и се стремят към постигане на всичките си цели.

Ако ноктите са къси, защото собственикът им ги гризе, това говори за вътрешен дисбаланс, нервен и податлив на стрес човек.

В случай, че решите да извършвате гадаене по нокти, обърнете внимание дали по тях има петна. Наличието на бели или сиви такива говори за стрес, умора, напрежение.

Забележите ли синкав оттенък върху ноктите – лицето, на което гледате, трябва да се подготви за беди и неуспехи.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: