Времето през месец август: Къде да се скрием от жегите?

Месец юли беше сух и горещ. Имаше и температурни рекорди

Месец август отново ще бъде типично летен, с температури като за разгара на лятото. Любителите на топлото време ще се радват на сухи и горещи дни.

Когато живакът се качи, бягайте в планините на хладно!

Когато живакът се качи, бягайте в планините на хладно!

Хората, които вече жадуват за прохлада, ще трябва да стискат зъби до следващия месец септември, когато се надяваме времето да бъде малко по-хладно.

Синоптиците нямат никакви очаквания за превалявания през първата десетдневка от месеца.

През настоящите почивни дни, термометърът ще отчете до 42 градуса. През целия месец август средните температури ще варират от 30 до 40 градуса по Целзий.

Едва през последните дни на първото десетдневие над Европа ще премине студен атмосферен фронт, който е възможно да допринесе за краткотрайни валежи.

През второто и третото десетдневие на месец август времето определено ще бъде горещо. Температурите ще се повишават постоянно.

Синоптиците очакват слънчевите и горещи дни през третата десетдневка да варират в диапазона от 21 до 42 градуса. В Дунавската равнина има очаквания да бъдат счупени регистрираните до сега температурни рекорди през годините за месец август.

Естествено горещото време ще поддържа морската вода доста топла. В сутрешните часове на деня разходките по плажа и дишането на йодовите изпарения са изключително полезни.

Хората с по-ниски доходи могат да се възползват от гостоприемството на морските ни манастири край Варна и Поморие.

Горещото време напомня, че в планината е прохладно и приятно за почивка. Който не може да си позволи ваканция в планинските курорти, във всички български манастири предлагат стаи за спане на доста символични цени.

Например Соколският манастир, който се намира близо до гр. Габрово над Етнографски комплекс „Етъра” е построен сред вековните гори. Можете да гостувате на възрожденските  градове Трявна, Котел, Елена,   Троян.

Месец август е подходящо време за посещение на Кръстова гора. Светото място е чудесен малък оазис сред зеленина и прохлада.

Времето през месец август: Къде да се скрием от жегите?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *