Водна диета: Отслабване с 2 литра вода на ден

На Запад става все по-популярна т. нар. водна диета, препоръчвана от диетолозите отвъд океана.

Установено е, че при недостиг на течности организмът изпада в стрес и изпраща сигнали в мозъка, сходни на сигналите за глад. В резултат на което започваме да ядем, при положение, че трябва да пием течности!

Наближават топлите месеци, когато тялото се опитва да се охлади и съответно загубата на вода е още по-голяма. Да не говорим, че при дишането също се губи вода – всеки път, когато се издишва.

Ако не разчетем правилно сигналите на организма и похапнем, ненужните в този момент хранителни вещества се отлагат във вид на мазнини в най-закътаното ъгълче на нашето тяло.

Проблемът е , че тези ъгълчета с времето престават да бъдат закътани и положението става твърде явно и за околните, и за самите нас.

Горчивината от загубата на стройната ни фигура се опитваме да компенсираме с изнурителни фитнес-занимания полугладно съществуване.

Докато всъщност към състоянието, когато сме се харесвали в огледалото, може да ни върне балансираното пиене на вода.

Като изпиваме всеки ден по 2 – 2,5 л. вода (освен сока, чая и кафето), можем да потиснем чувството на глад и намалим количеството на поеманата храна (особено на мазните продукти).

При това е необходимо да се пие именно вода – даже чаят и кафето съдържат активни вещества, променящи химичния състав на организма. Да не говорим за газираните напитки, наситени с вредни химични съединения, които предизвикват допълнително обезводняване.

Чистата вода – насъщна необходимост. Най – добре е водата да бъде изворна, но тъй като това е трудно постижимо в условията на големите градове, ще се доверим на водата от крана, към който все пак може да монтирате специален пречистващ филтър. Слабоминерализираната трапезна вода е също добре дошла, като се препоръчва изворите да се сменят поне на месец.

Когато поемаме достатъчно вода, кожата ни ще бъде в достатъчна степен наситена с влага отвътре, защитена от действието на студа и слънчевите лъчи, от пресъхване и белене. По този начин се постига, както се казва, с един удар – два заека – освобождаваме се от излишните мазнини, чувстваме се и изглеждаме свежи!

Водна диета: Отслабване с 2 литра вода на ден
4.3 (85%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *