Вижте д-р Атанас Кацаров, за когото всеки ден е Коледа!

Доктор Атанас Кацаров от “Пирогов” прекроява календара и постепенно превръща всеки ден от него в Коледа.

Д-р Кацаров планира да започне профилактични прегледи по училища

Играта с думите показва единствено това, че младият ортопед не чака специален повод, за да върши добрини. И после да ги повтори. Той бил подразнен от факта, че за децата от социалните институции всички се сещат на големи празници и бързат да се покажат като участници в благотворителните кампании. Децата искат внимание и грижа всеки ден, казва д-р Кацаров, и кротко върши своите професионални чудеса. Напълно доброволно той обикаля домовете за сираци и прави профилактични прегледи на подрастващите. Идеята за тази лична, безкрайна “кампания” му дошла, след като се наложило да лекува няколко пъти сираци с ортопедични проблеми.

Д-р Кацаров вече е обследвал децата от домовете в Горна баня, „Св. Иван Рилски“ в София, дома в Брацигово и точно е описал всички гръбначни изкривявани, проблемните стъпала и всички останали отклонения у обитателите им. Дал е и предписания каква профилактика да се прави, върху какво да наблегнат самите деца, за да се спасят от бъдещи проблеми.  Не крие, че това му създава затруднения, че се налага да търси по приятелска линия подкрепа и техника, за да върши работата си както трябва. Налага се и да “краде” от времето, което би желал да прекара със семейството си.

Идеята на доктора-чудак е през есента да започне профилактични прегледи и по училищата. .
Безкрайната Коледа на д-р Кацаров не е някакъв PR; той не търси популярност, а иска да живее според собствените си морални норми и в духа на Хипократовата клетва.
Има и такива лекари. Чудо: не вярвате ли?

Вижте д-р Атанас Кацаров, за когото всеки ден е Коледа!
4 (80%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *