Ватикана активно работи за създаването на Нов световен ред – срещата на папата с руския патриарх в Куба
Ватикана активно работи за създаването на Нов световен ред – срещата на папата с руския патриарх в Куба

Ватикана активно работи за създаването на Нов световен ред – срещата на папата с руския патриарх в Куба

Срещата на главата на Ватикана – папата с руския патриарх в Куба, е една крачка напред към икуменизма и създаването на Нов световен ред

Ватикана е силата сега, която се кани да започне да преследва Божия народ. И сега ще споделим няколко стъпки, които показват как ще се сучи това. Първата стъпка е това, което сега наричат единство. Забележете какво се казва в една статия на списание Ню Йорк Таймс, от 5.02.2016 г.. В нея пише, че папата ще се срещне с лидера на руската православна църква и за него това е било в резултат на продължителна и внимателна дипломация, което вече се осъществи. Това е жест на помирение между най-голямата страна в света Русия и най-малката – Ватикана. Обърнете внимание – най-голямата и май-малката страна в света. Срещата им е била насрочена в най-кратки срокове.

Срещата на папата с руския патриарх Кирил в Куба е една крачка напред на Ватикана към обединението на църквите и Нов световен ред
Срещата на папата с руския патриарх Кирил в Куба е една крачка напред на Ватикана към обединението на църквите и Нов световен ред

Руската православна църква дълго време се противопоставяше на опитите за преговори на Ватикана. Те са се противопоставяли и съпротивлявали на това обединение от дълго време, но вече не. Папа Йоан Павел Втори се опита, но не успя. Неговият приемник Бенедикт също се опитваше, но не успя, а сегашният папа Франциск, който е йезуит, успя. Сега и двете страни се надяват събитието да се разглежда като знак за надежда за всички хора. Това всъщност все още не е обединение, но първите стъпки към него, след разделянето на Християнската църква на Православна и на Католическа през 1054 г.

В статията е записано изказването на папата, че е необходимо да забравим вътрешните несъгласия. А кое отделя Рим и Ватикана от реформираните църкви? Само Библията ги отделя. Да забравим или да оставим настрани вътрешните несъгласия означава да се остави настрана Библията. Той е говорил за спасяване на християните там, където са тероризирани. В нея пише също, че папата се намесва агресивно, за да изпълни подготвяната от дълго време цел на Ватикана. Каква е тази цел подготвяна от дълго време? Възстановяване на дипломатическите връзки с Китай. Първо с Русия и след това с нейния приятел Китай.

Ватикана е силата, която се кани да започне да преследва Божия народ. Забележете какво се казва в тази статия на списание Ню Йорк Таймс, от 5.02.2016 г. - Папата се намесва агресивно (усилено), за да изпълни подготвяната от дълго време цел на Ватикана.
Ватикана е силата, която се кани да започне да преследва Божия народ. Забележете какво се казва в тази статия на списание Ню Йорк Таймс, от 5.02.2016 г. – Папата се намесва агресивно (усилено), за да изпълни подготвяната от дълго време цел на Ватикана.

Защо действа така агресивно? Защото в книгата Откровение в Библията се казва, че времето е кратко. Времето е много близо и сатана знае, че има само много малко време, защото краят е близо и затова неговите слуги бързат да изпълнят задачите си. Папа Франциск е говорил за желанието си да бъде първият папа посетил Китай, защото иска да възстанови дипломатическите връзки с тази азиатска страна. Сега папството има дипломатически споразумения с около 195 страни. Русия и Китай не са в този списък, не са от тях.

Папата агресивно действа, пише в статията, за изпълнение на целта си, защото както се казва в Откровение 1:3, времето е близо. И така срещата на високо равнище между папата и руския патриарх бележи напредък в отношенията между двете общности – православни и католици, разделени от схизмата от 16.07.1054 г. Анатемите, които те са си били отправили взаимно тогава били отменени след срещата през 1964 г. в Ерусалим на вселенския патриарх Атинагор I от една стана и римския папа Павел VI от друга. През 1965 г са били отменени в действителност тези взаимни анатеми.

Общото между царствата в миналото пророкувани от пророк Даниил в 7 глава от неговата книга и звярът от 13-та глава на Откровение е, че те контролират целия свят за своето време. Движението за обединение на църквите наречено ”икуменизъм”, не е нищо друго освен съюз против Бога, както казахме по-горе, да оставим настрана различията или да оставим настрана Библията. Точно Библията посочва правилният начин на служене на Бога, което е изопачено от официалните църкви – католически и православни.

Например те имат много общи неща, но различията, заради които са се скарали и анатемосали през 1054 г. са приемането на учението за ”чистилището” в западните (католическите) църкви, а в Константинополската епархия не било прието. Жененето на свещеници – на Запад не било прието, а във Византия е било прието. Източната църква не признавала възнесението на дева Мария, което е било прието в Западната, също и върховенството на папата и някои други въведения от Римската църква. Една много важна точка от изброените изисквания на папа Лъв IX към патриарх Михаил Керуларий записано в булата за отлъчването на патриарха от църквата била въпросът за почивния ден – събота. Папата с измама наложил неделята в Западните църкви, докато във Византия все още се е спазвала съботата, както е правилно според Библията и според първите християни.

Освен това в повечето точки, за които били обвинявани патриархът и Византийската епархия от папа Лъв IX не били правилни според Библейските учения. Отделената оттогава Православна църква е имала много по-правилно изградени възгледи, както този за съботата, което след известно време било също променено. С появата на протестантските църкви през Реформацията, християнските доктрини били постепенно възстановени, с някои изключения.

В наше време движението за обединението на църквите е част от плана за създаване на Нов световен ред. Папата се опитва и успява да играе ролята на помирител между отделни враждуващи страни, като пример за това е посещението му през септември 2015 г. в Куба и след това в САЩ, когато ходатайства за помирение и отменяне на ембаргото срещу Куба. По подобен начин той може да стане посредник за мир между САЩ и Русия и даже Китай. Във време на война или при заплаха от такава, народите са най-склонни да приемат някакъв посредник и решение от него, което да премахне заплахата. Сега САЩ подготвят война срещу Русия и може това да е план на масоните и ционистите за налагане на ново световно правителство.

Библията ни разкрива, че преди Второто пришествие или както се казва още края на света, САЩ ще бъдат доминиращи над другите народи и ще бъдат издадени закони, които ще ограничат човешката свобода. Ясно е, че ще бъде отстранена точка първа от конституцията на САЩ, която е за човешките свободи и права. От новите закони ще има и такива, които ще засягат религията, образованието, здравеопазването и финансите на хората. За тези 4 направления има подписани тайни меморандуми.

Специално меморандумът за религията ще засяга и човешките свободи. Например ще има специално отношение към деца, на които родителите са християни, може и да се стигне до там да бъдат освобождавани от училищата, ще бъдат заставени християнските църкви да плащат разходите за построяване на джамии и други ангажименти с тях, ще има и други промени. Това ще става постепенно. Папата например е казвал преди, че има намерение да бъде глава на всички църкви в света и се надява да постигне това чрез дипломатически отношения както сега намери начин да установи такива с руския патриарх в Куба.

Ватикана активно работи за създаването на Нов световен ред – срещата на папата с руския патриарх в Куба
Ватикана активно работи за създаването на Нов световен ред – срещата на папата с руския патриарх в Куба

При едно изказване е казал, че трябва да се спазва Божият почивен ден, без да уточнява кой е той, а при друго е говорил точно за неделята, което е в противоречие с Библията. С това се вижда, че събитията отиват към изпълнение на пророчеството от Откровение 13-та глава, в която се казва, че ще има една противна на Бога политическа и религиозна сила, която ще оказва натиск върху хората да приемат папските закони и едно фалшиво религиозно поклонение вместо Божиите закони и едно истинско поклонение пред Бога. Това засяга и 10-те Божии заповеди и съботата, която е 4-тата от тях. Това е важно и има вест от Бога против фалшивите религиозни поклонения.  Затова нека всеки реши за себе си какво си избира и да използваме докато можем все още времето и свободата, която имаме, за да четем и разбираме Библията. Борбата в невидимия свят е за нашите души, за нашето спасение.

Още за меморандума – ТУК и за едно изказване на патриарх Кирил – ТУК. Вижте и клиповете!

Цитати от Библията
Цитати от Библията

За Иван Василев

Прочети още

Как точно да си направим маска за коса с нишадър?

Маска за коса с нишадър. Как се ползва нишадър при косопад?

Как точно да си направим маска за коса с нишадър? Ползи от приложението на нишадър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *