Ванга: “България ке се оправи, когато от Свещения кладенец на Плиска тръгне вода”

Ванга предрича светли дни за България, когато бликне вода от големия Свещен кладенец на Плиска

Според проф. Димитров пророчеството на Ванга, петричката врачка започва да се сбъдва . Точно в 11ч 14 мин на 24.07 от Свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска бликва вода. Специалистите археолози завършват своите проучвания на обекта, преди за започнат възстановителните процеси.

Точно в 11ч 14 мин на 24.07 от Свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска бликва вода

Точно в 11ч 14 мин на 24.07 от Свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска бликва вода

Професор Божидар Димитров обясни, че преди години леля Ванга го вика в Петрич и му завещава да възстанови църквите на държавата. Точно тогава пророчицата му споделя, че България ще тръгне във възход, когато от Свещения кладенец на Плиска бликне чудодейна вода. Професорът смята, че пророчеството започва да се сбъдва.

При извършване на разкопки на Свещения кладенец в Голямата базилика на Плиска са се появили капки от чудодейната вода.

Веднага били предприети спешни мерки за изпомпване на водата, за да могат археолозите да стигнат до самото дъно. Божидар Димитров сподели, че не знае какво има вътре, тъй като в някои случаи служителите на църквата са хвърляли ценности, за да ги скрият от нашественици.

Голямата Базилика е най-значимата сграда построена от българите в древността, както Колизеума от римляните и Партенона от древните гърци. В сравнение с Партенона, Голямата базилика е 102, 5 м, докато гръцкия Партенон е дълъг 59 метра. Голямата базилика и манастирът, който се намира покрай нея е зареждал с духовност българите и другите народи. В Голямата базилика са написани много богослужебни книги и писания, с които са били покръстени Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Черна гора. От Научно историческия музей са заснели Голямата базилика с дрон.

65084До този момент сегашното правителство е отпуснало 500 000 лева, а Евгени Иванов, изпълнителен директор на КРИБ съобщи, че организацията на индустриалците в България ще отдели финансов ресурс за възстановяването на историческия обект.

Пълното възстановяване на Голямата базилика може да стартира веднага, като НИМ ще направи кампания за набиране на необходимите средства.  Необходими са общо 8 милиона лева.

Божидар Димитров изрази надежда, че до датата 10 август, когато чакат премиера Бойко Борисов да открие пътен възел Белокопитово, да успее да посети Базиликата и да го окъпят за здраве с вода от Свещения кладенец.

Ванга: “България ке се оправи, когато от Свещения кладенец на Плиска тръгне вода”
4.2 (83.33%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *