Помакиня ли е Валя Балканска? Тя е обидена на медиите…

Певицата Валя Балканска възмутена от приказките, че е помакиня

Напоследък по медиите се говори, че Валя Балканска е помакиня. След като много източници изнесоха тази информация, не закъсня и реакцията на българския глас в Космоса.

Певицата, която изпя песента „Излел е Делю хайдутин” , изразява възмущение от етикетите, които се слагат в България. Допълни, че никой не избира семейството си. Певицата казва още, че самосъзнанието й е българско.

Според нея в нашата страна много често се чуват думите – турци и помаци, а всъщност всички са българи щом живеят в България. Госпожа Балканска открито изказва обидата и огорчението си от думите, че е една набожна туркиня.

Според нея никой не е виновен за това къде ще се родил и какви са неговите родители. Относно думите за набожната й личност,  Валя Балканска потвърди, че смята, че има сила, която съществува, за да ни напътства. Певицата обаче отрече да е суеверна.

Валя Балканска обидена на медиите

Валя Балканска обидена на медиите

През 1977 г. запис на песента „Излел е Делю хайдутин” е включен в Златната плоча, която летя в Космоса и беше повод за национална гордост.

Освен с единствената българска песен в Космоса, Валя Балканска е прочута и с големия си репертоар, който се изпълнява по цял свят. Сред по- известните песни са- „Шар планино”, „Горо ле, горо зелена” и много други прославящи българската фолклорна музика.

Помакиня ли е Валя Балканска? Тя е обидена на медиите…
4 (80%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *